Изненада в конкурса на БНТ: Кошлуков се кандидатира отново, Воденичаров се отказва

OFFNews 26 май 2022 в 16:29 4398 1

БНТ

Поне две изненади ще поднесе новият конкурс за генерален директор на БНТ, стана ясно малко преди да изтече крайният срок за регистриране на кандидатите, съобщи "Дневник".

Досегашният генерален директор Емил Кошлуков ще се бори за втори мандат, е потвърдил той пред няколко медии. Доскоро Кошлуков не даваше заявка за такива намерения - поне не публично. 

За сметка на това често спряганият като кандидат и фаворит на ИТН Камен Воденичаров казва пред "24 часа", че в последния момент е преценил, че се отказва от конкурса. Засега не е известно ИТН да има друг фаворит. Това ще стане ясно по-скоро утре следобед, когато изтича срокът за подаване на кандидатурите в СЕМ.

Журналистът Сашо Диков също е потвърдил пред "Дневник", че се готви за конкурса.

Асен Григоров и Венелин Петков са другите имена, спрягани за надпреварата за поста, без да са потвърждавали това публично.

Новият генерален директор ще бъде избран на 29 юни от 5-членния състав на СЕМ. В него двама от членовете (председателката Соня Момчилова и новоназначената журналистка от bTV Габриела Наплатанова) са назначение на президента Румен Радев, други двама влязоха току-що от парламентарната квота по предложение на ДБ и ПП (Пролет Велкова и Симона Велева), а петата - Галина Георгиева - бе назначена по време на кабинета на Бойко Борисов по предложение на Вежди Рашидов, като при гласуването в зала получи и гласовете на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

1

Октим

26.05 2022 в 17:37

Сашо Диков????? Точно него никой и никога няма да допусне в тази манипулирана от Кремъл руска телевизия, която лично аз отдавна съм премахнал от списъка на програмите в приемника ми ...