Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ивелина Димитрова подаде оставка от СЕМ

Георги А. Ангелов 28 юни 2021 в 12:58 8464 2

Снимка СЕМ

Ивелина Димитрова

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на Съвета за електронни медии. За нея се разбра от съобщение на прессекретариата на президента Румен Радев. 

"Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета за електронни медии от неговата квота. Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в усилията за утвърждаване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата етика в медийната среда в България. Президентската институция счита, че всеки опит за политизирането на дейността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото", гласи съобщението. 

Оставката е подадена тази сутрин, по информация на OFFNews. Димитрова е посочила в заявлението си, че прави това, тъй като в последните дни конструктивния диалог и добрия тон в СЕМ се загубили. Тя трябва да изпълнява задълженията си, докато президентът не назначи нов член на СЕМ.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева не внесе повече яснота за въпросната загуба на добър тон. "Това е нейно решение, тя така е преценила. Ще приемем оставката и ще чакаме новия член на СЕМ", коментира Жотева пред OFFNews.

Димитрова беше назначена в медийния регулаторен орган от квотата на президента. Член е на СЕМ от 28.06.2018 г.

От пресслужбата на държавния глава също не дадоха подробности, които да изяснят мотивите на Димитрова.

Ивелина Димитрова е магистър по право и магистър по социални дейности, политики и здравноосигурителни системи на Великотърновския университет “Св. Св. “Кирил и Методий”. 

Има повече от 20 години професионален опит. Автор е на концепциите и продуцент на успешните ежедневни блокови формати, които съответстват на обществената функция на БНТ “Денят отблизо”, социалния документално-публицистичен формат “Малки истории”, уникалното за българския медиен ефир здравно риалити “Зелената линейка”, на което е била и водещ. Започва журналистическата си кариера в БНТ през 1996 г., репортер, сценарист на предавания, автор на документални филми и телевизионни предавания със социална и обществена тематика, редактор, водещ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

2

Андрей Проданов

28.06 2021 в 14:28

А сега тя ще се върне ли в БНТ при Кошлуков, където й се пазеше работното място?

2000

1

Сеирджия21353

28.06 2021 в 13:56

Нормално е да е притеснена, след като в техпарка два пъти за месец засичам госпожата да следи лично развитието на строжа на блока до ИПК Родина. Интерес има и то голям да й минава метрото през Слатина към ТехПарк. На тия апартаменти как ще им взима 1600+ евро на зелено иначе ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!