БТА ще представи рубрика ''Икономика''

OFFNews 24 март 2021 в 15:18 1651 0

След рубриката "Знание", която стартира преди месец, Българска телеграфна агенция ще започне и нова рубрика "Икономика". Тя също ще бъде в общодостъпната част на сайта на агенцията.

В нея експерти от Българската фондова борса (БФБ), Българската независима енергийна борса (БНЕБ) и преподаватели от водещи български университети ще представят икономически анализи и прогнози, информация за състоянието на капиталовия и енергийния пазар у нас с конкретни статистически данни за цените и количествата енергия, търгувани на всеки един от сегментите на борсата, както и кратък анализ за цените на електроенергията в България и региона.

За това се споразумяха днес и подписаха договор за сътрудничество БТА, БФБ и БНЕБ. „Подписваме това споразумение в дните на Петата Глобална седмица на парите (Global мoney week), която е част от световната инициатива за повишаване на финансовата и инвестиционна грамотност на младите хора“, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Той припомни, че в рамките на една година всички собствени информационни продукти на БТА ще станат свободно достъпни - без заплащане и пароли. Рубриките "Знание" и "Икономика" са част от процеса на "отваряне" на информацията на БТА.

Заместник-председателят на Съвета на директорите на БФБ и отговарящ за БНЕБ Васил Големански, изпълнителният директор на БФБ Маню Моравенов и изпълнителният директор на БНЕБ Константин Константинов заявиха, че с рубриката "Икономика" на БТА ще се противодейства на фалшивите новини и ще се повиши нивото на прозрачността на българския капиталов и енергиен пазар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!