10 мита относно събирането с бившия/ата

OFFNews Последна промяна на 30 април 2017 в 14:57 10532 1

Снимка Pixabay

Всеки от нас е преживявал болезнена раздяла и е искал да се събере с половинката си. Но понякога това желание е различно от това, което си мислим. Прочетете тези 10 мита относно събирането с бившия/ата и помислете дали не се виждате някъде тук.

1. Този път ще бъде различно

Проучвания показват, че партньорите, които са събират след раздяла, често се вглеждат в негативните страни на връзката, не правят усилия за промени и имат навика да подсещат другия за грешки и обиди в миналото.

2. Той/тя се е променил/а

Хората не се променят, а дори да го направят, не се случва за 2 дни. За да се отървете от дори най-незначителния навик, трябва искрено да го желаете, да имате мотивация, да работите върху себе си и да имате време.

3. Никой не ме познава по-добре от бившия/бившата

Да, така е. Прекарали сте много време заедно и е нормално бившият да знае, че не можете да устоите на чипса, че обичате сок от череши и т.н. Но това не е аргумент за съживяване на отношенията, нито е гаранция за успех. Или може би именно това, което знаете за половинката си е причината за раздялата ви.

4. На фона на другите, той/тя е най-добрият вариант

Когато сме с друг/а, се вглеждаме в уменията му. Не шофира толкова добре, не танцува толкова добре и т.н. Това се нарича „синдром на тревата” – винаги в чуждия двор е по-зелена.

5. Може да е идиот, но е моят идиот

Човешкият мозък е по-чувствителни към загуби, отколкото към победи – предпочитаме да избегнем глоба от 100 лева, отколкото да спечелим от лотарията. И с връзките е така. Страхът от неизвестното често ни дърпа назад.

6. Нямам време да търся някой друг/а

Често оправдание да не потърсим нова половинка и да се вкопчим в бившия е липсата на време. Запознанствата в Интернет спестяват много време, но карат човекът да излезе от комфортната си зона.

7. Ще си останем приятели

Приятелството между бившите партньори, обикновено се характеризира с по-ниско от средното ниво на приятелство. Такива взаимоотношения не блестят с емоция, доверие и в действителност често са забулено желание отново да се съберат. И още нещо: желанието да бъдем приятели с бивш може да е признак за психично заболяване.

8. Никой не е идеален

Никой не е перфектен. Но понякога хората не желаят да приемат недостатъците на другите и подтискат половинките си. Но това, че имаме някакъв недостатък, не значи, че не можем да срещнем правилния човек.

9. Бившия/та не ме оставя да продължа наред

Често се случва, след раздяла един от двамата партньори да се вкопчи в другия и да започне да проявява нездрав интерес. Непрестанно звънене, желание да се виждате и т.н. Това не е любов, а желание за контрол и проверка, че вие не сте продължили напред.

10. Може пък да правя от мухата слон

Голяма част от скандалите при двойките е заради прекомерно вглеждане в даден проблем. Но ако проблемът е изневяра, непрестанни лъжи и т.н. не трябва да затваряте очите в името на връзката си.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9476

1

voododoll

30.04 2017 в 16:01

Преди много години скъсах с едно момиче... сега не женени от вече доста години и имаме прекрасна дъщеря.
Понякога хората реагират импулсивно и се разделят за глупости. Важното е да се опомнят навреме.