Dior ще произвежда дезинфектанти

Модни къщи даряват средства за борба с коронавируса

OFFNews Последна промяна на 23 март 2020 в 12:39 3459 0

Снимка RFI

Големи модни гиганти се включиха в битката с коронавируса. Още от миналата седмица в производствените складове на Dior се произвежда хидроалкохолен гел за нуждите на френските здравни власти, а модната диктаторка Донатела Версаче и наследницата й Алегра дариха 200 000 евро на болница в Милано, съобщава Дарик.

„Във времена като тези е важно да сме обединени и да подкрепяме, както можем, тези които са на първа линия, борейки се всеки ден да спасят хиляди животи. Ето защо аз и Алегра, решихме да направим дарение от 200 000 евро на спешното отделение на болницата Сан Рафаеле в Милано“, гласи емоционален пост в Insagram на Донатела Версаче.

„Нашите сърца са с всички засегнати от тази зараза, с лекарите и медицинския персонал, който работи героично нон стоп през изминалите седмици и полага усилия и грижи за нашите обични близки. Точно заради, ние като общество, имаме нужда да сме заедно и да се грижим един за друг“, пише още Донатела.

От модна къща Dior също излязоха със съобщение в социалните мрежи. „Защото ние се грижим за вашето здраве и най-вече за тези, които ни защитават на първа линия, от понеделник Dior е посветил своята производствена площадка Saint-Jean-De-Braye за производство на големи количества хидроалкохолен гел за безплатна доставка до френските здравни власти като приоритет са обществените болници в Париж“, пишат от модната къща в Instagram.

“Горди сме, че участваме в тази инициатива, лансирана от LVMH, заедно с кампаниите на Givenchy и Guerlain. LVMH ще продължи да изпълнява този ангажимент толкова дълго, колкото е необходимо. Всички сме обединени в тази борба срещу COVID-19”, добавят от Dior и изказват благодарността си към производствените екипи, които не спират да работят, за да позволят на повече здравни работници да се защитят.

„Работниците ни проявиха голяма солидарност и ангажираност в дух на колективни усилия за общото благо“, заявяват още от френската модна къща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови