Звездите се сбогуваха с Честър Бенингтън в интернет

ОFFNews 21 юли 2017 в 17:49 11156 0

Снимка Chester Benington / Facebook

Вчера се простихме с един човек, оставил дълбок отпечатък в развитието на метъл стила със силния си глас и характерното си поведение. Фронтменът на "Linkin Park" Честър Бенингтън реши да сложи край на живота си на едва 41 години, оставяйки шест деца. 

Честър Бененгтън започва кариерата си от малки банди, а бедността му е позната. Изпадал в периоди на тежки финансови проблеми, свързани с пристрастяването към наркотиците и алкохола, той винаги успява да се вдигне на крака - до вчера, когато реши да сложи край на живота си като се обеси.

Групата има няколко платинени албума, а Бенингтън е идол на стотици хиляди души. Негови фенове бяха и много известни изпълнители. Част от тях почетоха вокалиста на LP чрез съобщения в социалните мрежи.

Певицата Кейти Пери написа в "Туитър": "Почивай в мир... Сърцето ми е с всички, които остави. Ако страдате, не се срамувайте да говорите с някого за това".

Джъстин Тимбърлейк написа, че предава "най-искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Честър Бенингтън и семейството от Linkin Park". "Наистина уникален, скромен фронтмен", написа звездата в "Туитър". 

Китаристът Дарън Малакян от рок групата System of a Down сподели трогателен спомен за първата си среща с Бенингтън. 

"Шокиран съм и натъжен от новината за смъртта на Честър Бенингтън. Спомням си първия път, когато срещнах Честър. Бях в лошо настроение зад кулисите на наше участие, а той влезе в съблекалнята и повдигна духа ми, преди да изляза на сцената. Работата с Честър и Linkin Park за песента "Rebellion" бе една от най-забавните, която съм правил с други артисти. Те ме караха да се чувствам като у дома си, когато свирихме заедно. Сърцата ни са с Linkin Park и семейството на Честър. Честър Бенингтън ще липсва много", написа той от общия профил на групата в "Туитър".

Фронтменът на Limp Bizkit Фред Дърст качи снимка с Бенингън в "Инстаграм" и текст "Ще ми липсваш".

Gonna miss you

Публикация, споделена от Fred Durst (@freddurst) на

Майк Шинода от Linkin Park, дългогодишен колега и приятел на Бенингтън, написа: "Шокиран съм и сърцето ми е разбито, но е истина."

Певецът Ейкън сподели във "Фейсбук": "Една легенда ще почива в мир (твърде рано)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови