''В сърцето на машината'' - български затворнически екшън, чиято премиера предстои скоро

OFFNews 23 септември 2021 в 13:58 4842 0

Историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях стои в основата на новият български затворнически филм ''В сърцето на машината'', чийто режисьор е Мартин Макариев („Вила Роза“, „Привличане“, „Диви и Щастливи“).

Сценарият на Борислав Захариев е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години.

Действието на филма се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Странно стечение на обстоятелствата изправя група от тях срещу надзорниците им и ръководството, като поставя на дълбоко, разтърсващо изпитание моралните граници на всеки от замесените, за да докаже, че човечността и надеждата могат да се родят на най-неочакваните места. Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие в съвкупността на многопластово изградените персонажи взима също и македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов, познат у нас от сериала „Преспав“.

Автор на музиката е композиторът Виктор Стоянов, бившата половинка от дуета "Стоян и Виктор" и бивш служебен заместник-министър на културата.

„Най-важното за нас е този филм да бъде гледан на голям екран. Правен е само и единствено за кино, което е и причината да забавим малко премиерата му. Цялостната продукция и работата по „В Сърцето на Машината“ ни отне повече от 5 години и искаме зрителите да могат да се насладят на всеки кадър и на всяка нота в него.“, споделя режисьорът Мартин Макариев.

Очаква се новият български филм да се завърти на големия екран в самото начало на 2022 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови