Тази година България участва на Берлинале по четири начина

OFFNews 22 януари 2024 в 14:02 893 0

Маргарита Стойкова

Снимка НФЦ

Маргарита Стойкова

И тази година България ще има свое представителство на престижния филмов фестивал Берлинале, съобщават от Националния филмов център.

Предстоят четири български участия: избирането на младата Маргарита Стойкова („Диада“) за Shooting Star, представянето на проекта на Севда Шишманова и продуцентска компания Red Carpet „Парчета живот“ (България/Израел) на „Берлинале копродакшън маркет“, участието на младия режисьор, хореограф и продуцент Коста Каракашян в програмата Berlinale Talents и участие в програма Encounters на филма „Отдалечаване“ (Гърция/България) с продуцент Red Carpet.

„В очакване на още добри новини екипът на НФЦ вече подготвя активно своето участие на най-големия филмов пазар European Film Market, работейки по дизайна на щанд 134 и подготвяйки традиционния коктейл, който ще срещне продуценти, агенти, представители на киноиндустрията, фестивални организатори и филмови творци с цел нови сътрудничества и коопериране“, информира НФЦ.

Фестивалът в Берлин се провежда за 74-ти път от 15 до 25-и февруари и е един от най-големите филмови форуми и кинопазари в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика