Стоянка Мутафова, Джон Савидж и кукери откриха София Филм Фест

Невена Илиева 09 март 2017 в 21:33 6904 0

Днес бе поставено началото на София Филм Фест със специална церемония преди прожекцията на филма "Белгийският крал"

Множество кинодейци уважиха събитието, както и екипът на филма.

Петер Ван ден Бегин, който играе белгийския крал, създателите на филма Джесика Удуърт и Петер Бросенс

На церемонията бе връчена и Наградата на Столична община, която се присъжда за принос към изкуството на киното.

Тази година с нея бяха удостоени Стоянка Мутафова и Джон Савидж, изиграл легендарния образ на Клод Буковски от филма "Коса", който пристигна в България специално за София Филм Фест. Наградата бе връчена от кмета на София Йорданка Фандъкова и служебния министър на културата Рашко Младенов.

"Аз имам много награди, но от всички Наградата на София ми е най-любима, защото именно София е градът, в който съм родена и живея. Като млада се радвах, че София расте. Когато някой си построеше хубава къща, съседът му взимаше пример и като посъбере пари, и той си построяваше хубава къща. И така София стана голяма. И сега ѝ се радвам, че е толкова голяма и прилича на истинска европейска столица", каза Мутафова. 

Тя бе придружена на сцената от Джон Савидж, който видимо бе впечатлен от българската фурия, а след като и двамата получиха наградите си, Мутафова се обърна към Савидж със станалия известен от една реклама преди време лаф: "Кажи, баба, тенкю".

На церемонията присъства и Анжела Недялкова, която ще е част от международното жури на 21-вия СФФ.

Като подарък за зрителите на премиерата на "Белгийският крал" на сцената на зала 1 на НДК излязоха певиците от измисления за филма хор "Черноморските сирени". В него участие взимат певици от най-известните български хорове - „Мистерията на българските гласове”, „Филип Кутев”, квартет „Славей” и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови