Стефан Вълдобрев с концерт за малчугани в Музейко на 29 април

ОFFNews 24 април 2018 в 14:14 2457 0

Дни преди големия си концерт на 11 май в НДК, Стефан Вълдобрев ще изнесе “зелен концерт” за децата в Музейко на 29 април.

Той ще посети детския научен център като част от все по-популярната инициатива “Музейковец за един ден”, в рамките на която известни българи се срещат с любознателните малчугани, за да им представят по забавен и предизвикателен начин своите професии, интереси и хобита в сферата на науките и изкуствата.

Тази седмица в Музейко започва и записването за Умната лятна ваканция, разработена от неговите образователни експерти и педагози за деца между 7 и 11 години.

Щурата и безкрайно любопитна лятна ваканционна програма ще включва множество научни работилници, творчески ателиета, спортни дейности и игри на открито. Изборът е между три програми: целодневна ваканция на български език, полудневна ваканция на български език и полудневна ваканция на английски език. Програмата ще се провежда на седмична база през юни, юли и до средата на август.

Умната ваканция разкрива на младите изследователи нови светове на науката и изкуството под формата на 5 тематични дни всяка седмица: Ден на птиците, на дърветата, на Земята, на животните, на небето. Уникалността на ваканционната програма в Музейко е в различните авторски формати, разработени от учени, творци и педагози. Всеки ден децата ще участват и в научна работилница и творческо ателие, ще играят в Музейко, на Витоша, в Зоопарка и на други, стимулиращи детската радост и любопитство места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!