Премиерата на хитовия сръбски филм „Южен вятър 2: Ускорение“ се отлага за 4 февруари 2022 година

OFFNews 11 ноември 2021 в 14:15 6288 0

В премиерният си уикенд в Сърбия продукцията беше гледана от над 100 000 зрители, а официалният саундтрак на филма, чийто автор е Криско, събра милион гледания само за няколко часа

Най-гледаният сръбски филм за последните 20 години „Южен вятър“ се завръща с обещаващо продължение – „Южен вятър 2: Ускорение“. Продукцията стартира своето европейско турне преди броени дни, но поради сложната епидемична обстановка у нас и въведените нови мерки за борба с Covid-19, премиерата на филма в България се отлага за 4 февруари 2022 г.

По всичко личи, че продължението на филма ще задмине успеха на първата част. Само за един уикенд „Южен вятър 2: Ускорение“ събра забележителните 100 000 зрители в Сърбия. Бляскавата премиера се състоя в Белград, а по червения килим преминаха голяма част от ъндърграунд героите на хитовата продукция, начело със сръбската звезда Милош Бикович и режисьора на продукцията Милош Аврамович.

„Не мога да се побера в кожата си. Толкова съм щастлив. Само за 4 дни успяхме да подобрим рекордните гледания на първата част на филма. Благодаря на всички от сърце. Ще се видим съвсем скоро и в България“, сподели Милош Бикович за всички фенове на екшън филма у нас.

Мащабната продукция проследява историята на Петър Мараш (Милош Бикович), който има амбицията да разшири бизнеса си, вкарал го в затвора в първата част на филма. „Ускорение“ удвоява екшъна, бързите скорости и мрежата от наркотрафиканти. Действието се развива паралелно в няколко държави, включително и на родна земя, където Мариан Вълев, Захари Бахаров и Асен Блатечки продължават работата на българската групировка, водена от Христо Шопов (Димитър) през 2018.

Звездното българското участие във филма не спира дотук. Автор на саундтрака на „Южен вятър 2: Ускорение“ е изпълнителят и един от най-успешните български продуценти Криско. Песента „NOVE PARE” е в дует с една от най-големите звезди на сръбската музикална сцена CОBY. Парчето е и първата колаборация между български и сръбски артист. Само за няколко часа саундтракът се превърна в тотален хит с над 1 000 000 гледания.



„Като фен на поредицата на Милош Аврамович за мен е голяма чест, че имах възможността да работя по саундтрака на Южен вятър 2. Благодаря изключително много за доверието - не само на режисьора на филма, но и на целия екип. Песента е вдъхновена от историята, в сърцето на която заляга сблъсъкът между българската и сръбска мафия.

Работата по парчето, съвместно с COBY, беше изключително вълнуваща, а клипът към песента бих нарекъл „балкански шедьовър“, сподели Криско по повод премиерата на „NOVE PARE”, oфициалният саундтрак на филма „Южен вятър 2: Ускорение“.

Официалният български трейлър може да бъде гледан в страницата на филма

Продуценти са Татяна Гойкович, Милош Аврамович, Милош Бикович и Миодраг Радонич, а сценарист е Петър Михайлович.

В България филмът се разпространява от BS Films с подкрепата на ANVELI.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови