Предстоящи събития в НДК за месец февруари

ОFFNews 27 януари 2017 в 18:59 4945 0

01 февруари /сряда/

Детският спектакъл "Усмихни се!" – едно специално внимание към най-малките и техните родители в тяхното прохождане, радост от общуването и първа среща с изкуството и кукления театър, от 11:00 часа в зала 4.

От 17:00 до 19:00 часа в „Перото“ ще се състои оперна вечер, а събитието е с покани.

02 февруари /четвъртък/

Литературен клуб "Перото" те предизвиква да покажеш своите знания в областта на литературата и да измислиш най-интересните загадки, с които да затрудниш другите! Единственото, от което се нуждаеш, е партньор, тъй като играта е отборна. Провежда се в 3 кръга и се разчита на асоциациите на играчите. „Загадките на Перото“ ще се проведат на 2 февруари от 19:00 часа.

05 февруари /неделя/

"Едно далечно пътуване до Филипините неусетно се превръща в хроника на едно лично духовно пътуване - урок към изконни човешки истини - за силата на любовта, за шепота на сърцето, за стойността и значението на настоящият миг, за "изкачването към платото на радостта", за щастието от живот без планове. Всичко за "Филипините - седем урока на сърцето" от Валентина Димитрова ще узнаете на 5 февруари от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

06 февруари /понеделник/

Oт 19:00 часа ще бъде представена книгата на Осман Октай „Крахът на една илюзия“. Разказ от първо лице, който дава да се разбере, че въпреки невидимите ръце, които пренареждат шахматната дъска на историята и събитията, все още има хора, които застават с лицата си и са готови да споделят преживяното, без да се страхуват.

07 февруари /вторник/

Суперуспешната немска група Gregorian за първи път ще зарадва родната публика със своя впечатляващ прощален спектакъл “The Final Chapter”. Oт 20:00 часа в зала 1 на НДК известната формация в своя типичен и разпознаваем стил грегорианско песнопение ще представи страхотни интерпретации на едни от най-известните съвременни поп и рок песни като: I Still Haven't Found What I'm Looking For (U2) и Hells Bells (AC/DC).

В „Перото“ от 19:00 часа ще бъде представена книгата на Алексей Иноземцев „Роман с Душой моей нетленной“.

08 февруари /сряда/

На 8 февруари (сряда) от 18:00 часа в „Перото“ Нов български университет организира вечер посветена на художникът Димитър Добрович.

09 февруари /четвъртък/

В четвъртък (9 февруари) от 11:30 до 15:30 часа в „Перото“ ще се проведе събитие с покани.

Бойка Николас ще представи своята книга „Методът 7“ на 9 февруари (четвъртък) от 19:00 часа в „Перото“. Книгата "Мeтoдът БOП: Благoдаря, Oбичам, Прoщавам" e eднo краткo, разбираeмo и макcималнo oпрocтeнo практичecкo ръкoвoдcтвo, кoeтo ни учи как да бъдeм щаcтливи в ceдeм кратки cтъпки, как да прeoдoлявамe вътрeшнoтo cи нeдoвoлcтвo и прoблeмитe, как да ce прeпрoграмирамe, да ce cправямe c бoлeзнeнитe cпoмeни и травми, как да ce oбичамe, да разбирамe другитe и да прoщавамe.

10 февруари /петък/

Традиционният Хендмейд фест за ръчно изработени изделия отново гостува в НДК. Очакваме ви от 10 до 12 февруари (петък до неделя) от 10:00 до 20:00 часа на етажи 0-2.

В петък (10 февруари) от 19:00 до 23:00 часа в „Перото“ ще се проведе събитие с покани.

12 февруари /неделя/

„Усмихни се“ ще си кажем в неделя (12 януари) от 10:30 и 12:00 часа в зала 4 с представлението на Столичен куклен театър, предназначено за най-малките.

14 февруари /вторник/

В дните от 14 до 17 февруари от 09:00 до 17:00 часа в „Перото“ ще се провеждат събития с покани.

Поредното издание на късометражната панорама „Късо кино“ в ДНК ще се проведе на 14 февруари (вторник) от 19:30 часа. Ще ви покажем три късометражни филма на режисьора Катерина Борисова: „Здравей, любов, довиждане“, „Откъснати цветя“, „Преди нощта да изтече“.

17 февруари /петък/

Благотворително събитие ще се проведе в Литературен клуб „Перото“ от 19:00 часа.

18 февруари /събота/

Втората за годината дискусия организирана от Национален център за книгата този път е с акцент върху „Страшните приказки и измислените герои“. Очакваме ви от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

19 февруари /неделя/

„Бебешка пиеса“ очакват най-малките си почитатели от 10:00 и 12:00 часа в зала 4 на Двореца.

22 февруари /сряда/

Детският спектакъл "Усмихни се!" – едно специално внимание към най-малките и техните родители в тяхното прохождане, радост от общуването и първа среща с изкуството и кукления театър, можете да гледате от 11:00 часа в зала 4.

23 февруари /четвъртък/

Събитие под надслов „Да реализираш мечтите си“ от 18:30 в „Перото“.

24 февруари /петък/

От 18:30 часа младият автор Александър Чобанов ще представи новата си книга „Неотминало“.

25 февруари /събота/

Warner Bros., CineConcerts и Keen Acts ще представят „Хари Потър и философският камък“ в поредицата филм-концерт от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Концертът ще включва цялата музика в изпълнение на живо от симфоничен оркестър на фона на кинопрожекция на „Хари Потър и философският камък“. Публиката ще има възможност да преживее отново магията на филма, прожектиран с висока разделителна способност върху 12-метров екран, като същевременно се наслаждава на професионалното музикално изпълнение на незабравимата музика от Джон Уилямс.

26 февруари /неделя/

Най-добрите духови оркестри на Балканите на една сцена за първи път у нас! Победителите от най-големите фестивали за духова музика в света се събират на една сцена за грандиозно опияняващо надсвирване – Балканица. За първи път в София на в зала 1 на НДК ще зазвучат блестящите виртуозни изпълнения на тромпет, баритон, туби, тъпани на четирите най-добри сръбски формации.

28 февруари /вторник/

От 20:00 часа в зала 1 на НДК българските меломани ще се срещнат с изкуството на прочутия ливанец с испански паспорт и арменска кръв, гениалния цигулар Ара Маликян. През последните десет години Маликян се превърна в истински феномен не само в Испания, но и в цял свят.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови