Пловдив получава 300 000 лв. за реконструкция на Античния театър

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2015 в 17:35 4569 1

Снимка Община Пловдив

Община Пловдив е получила 300 000 лева по проект "Красива България" за реконструкция на Античния театър, съобщава БНР.

Със средствата ще бъде финансирано изграждането на информационен център от северната страна на театъра и презентационен център с кафене над терасата, а част от тях ще бъде отделена за оформление на подземното пространство.

Това е вторият етап от реконструкцията на Античния театър, като цялостната и стойност на проекта е 1 200 000 лв., а общината осигурява половината от необходимите средства.

Тепърва предстои избор на изпълнител, като се очаква същинската работа по реконструкцията да стартира в началото на май.

След края на реконструкцията Античният театър ще бъде включен към електронната система за продажба на билети.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2015 в 00:00

Маминото (кметче) и Чичовото (зам-че на Петър Стоянов) да възложат на Юри Фърков чрез акад. Бо.Ди. (комуто кулТурският министър на Режима Бо.Бо. Вежди Рашидоолоу Ефенди, баш пазвантин на архитектурното, историческо, артистично и религиозно наследство на Вулгаристан плаща от нашия Данъкоплатски джоб заплата за ДИРЕКТОР на Н. И. Музей, докато той е прост сергиджия-фалшификатор-имитатор) да възложи да насвятка отгорце Зъбери и отгдоле Хрельови Кули в три размера за Привлекателност за Елитните Албански Туристи, люпещи слънчоглед връз "новите старини"