Ново издание на ''9 зайци'' на Виргиния Захариева

OFFNews 25 април 2023 в 08:39 1483 0

Виргиния Захариева

Снимка Личен профил във Facebook

Виргиния Захариева

Книгата „9 зайци“ на Виргиния Захариева излиза в ново, редактирано издание, казват от издателство "Изток-Запад".

„9 зайци“ е нещо като „дневник“, написан от съвременна, образована, еманципирана, градска, пътуваща, българска жена на средна възраст. Това е щастлива книга за щастлив личен живот.

Дубравка Угрешич

Това е ново, допълнено издание, направено по американската редакция на книгата, издадена от Black balloon /2014/, в което са разработени по-пълно мъжките образи.

„9 зайци“ е хибриден роман: в него има елементи на дневник, мемоари, поезия и публицистика.
Това е текст за отстояването
на собствените избори.
Книга за живота като удоволствие и будност.
Текст за падането и ставането.
Пътешествие от тъгата към радостта.
Книга за преодоляването на разни кризи:
постразводна, творческа и криза на идентичността.

„9 зайци“ пак са бременни – те се продават заедно с малка книжка с рецепти, за да можете, ако ви се готви, да си я сложите отделно на рафта с готварските книги.

***

Романът разказва историята на едно момиченце на шест и една жена на четиридесет и шест години. Манда расте в сърцето на социализма, през 60-те години с тираничната си баба. Във втората част – 40 години по-късно, същото дете е вече жена, която живее в годините на демокрацията.

Романът „9 зайци“ е преведен на английски и е включен в списъка на значими книги от American Library Association’s Notable Books Council, посочват издателите.

Искате да знаете повече?

Тя се описва като да е артист, писател и психотерапевт. Тя пише, улавя звуци, рисува и изследва психиката, тялото и душата на човека.

Повече от 20 години Виргиния гради своя частна практика и специфичен психотерапевтичен подход, който обединява познанията на западната психотерапия, телесноориентирания метод, източната философия и дзен практики.

Завършила е българска филология и психология в СУ „Климент Охридски“ и има 4-годишна следдипломна квалификация в школата по неорайхианската аналитична психотерапия. Била е директор, преподавател и супервайзор (2011-2019 г.) в Българския институт по неорайхианска аналитична психотерапия.

Литературните критици определят Виргиния Захариева като един от талантливите представители в съвременната българска литература. Нейният роман „Девет зайци“ е преведен на английски и e публикуван в Англия (2012 г.) и в САЩ (2014 г.). Автор е също на сборника с есета „Милостта на малките огледала“ (2010 г.), на стихосбирката „Етюди за една ръка“ и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови