Народният театър кани децата да се включат в кампанията 'Препрочитаме Вазов' (видео)

OFFNews 31 март 2020 в 11:08 3399 0

Кампанията на Народен театър "Иван Вазов", посветена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература, призова почитатели на поета да изпълнят произведенията му.

Над 130 артисти, творци, общественици, журналисти се включиха в инициативата "Препрочитаме Вазов", която продължава от 3 март до 9 юли - рождената дата на поета.

Народен театър "Иван Вазов" призова и децата да се включат в кампанията с видеозаписи на рецитациите си.

Ето какво гласи съобщението, публикувано в сайта на театъра:

"Скъпи майки и татковци, баби и дядовци!

Как общувате с децата, на какво ги учите, затворени в домовете си? Играете ли с тях, разговаряте ли с тях, четете ли с тях?

Тъй като сме на Ваша страна, Ви приканваме да помогнете на децата си да научат наизуст едно от Вазовите стихотворения - „Аз съм българче“ или „Молитва“.

Двете стихотворения, освен прекрасния и звучен ритъм, носят в себе си и чистата, наивна, първозданна енергия на думите, която е съзвучна с детската душа и съвпада с красивата яснота на детски свят.

Майки и татковци, баби и дядовци, достатъчно е многократно да препрочитате на глас пред децата едно от Вазовите стихотворения, за да попие и покълне то в детското съзнание, да остане там като смисъл и опора. Ще се удивите колко лесно децата ще научат стихотворението наизуст – е, тогава ги снимайте с мобилните си телефони или камери и ни изпратете клип с изпълнението на: [email protected] , за да го качим на сайта, facebook страницата и youtube профила на Народен театър „Иван Вазов“.

Разбира се, можете и самите Вие да се запишете и да ни изпратите видео с Вашето изпълнение на едно от двете стихотворения!

Така освен, че ще знае поне едно прекрасно Вазово стихотворение наизуст, Вашето дете ще се подреди сред големите артисти и личности, които присъстват, рецитират и четат в Националната кампания на Народния театър „Препрочитаме Вазов“.

Изпълнението му ще бъде гледано и споделяно стотици пъти от хиляди хора, които с прозорлива мъдрост намират упование в словото на народния ни поет, както винаги се е случвало в България през дни на изпитания.

Скъпи майки и татковци, баби и дядовци, сега е моментът да въвлечем и приобщим децата си, своето бъдеще, към необята Вазов, към духовните си начала, които ни проправят пътя напред и съхраняват в слово достойнството на живота ни, обичта ни един към друг и към България.

В линка към нашия сайт можете да свалите текстовете на стихотворенията, както и декларация, която Ви молим да попълните, сканирате (или снимате) и да ни я изпратите заедно с видеото, като по този начин декларирате, че сте съгласни да покажете Вашето дете."

Във фейсбук страницата на Народен театър „Иван Вазов“ вече са публикувани и първите видеоклипове:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови