Найджъл Кенеди ще свири песни на Джими Хендрикс в София

OFFNews 20 януари 2015 в 14:55 4230 0

Световноизвестният цигулар Найджъл Кенеди пристига в София на 10 май в Зала 1 на НДК в рамките на новото си турне, за да представи пред родната публика своята версия на песните на великия Джими Хендрикс.

Шоуто започва в 20:00 часа, а билетите вече са в продажба на цени от 55 до 110 лв.  

Опитът на Найджъл Кенеди варира от класическата музика до колаборации със съвременни музиканти от ранга на Робърт Плант, Пол Маккартни и др.

От началото на кариерата си има един композитор, към който се връща непрестанно, и това е Джими Хендрикс.

“Това, което ме привлича към него, е изключително широкия мироглед, който Джими е имал. Това се отразява многостранно; той е бил винаги внимателен и никого не е наранявал, което струи от музиката му. В композициите му има много влияния: от рок, блус и келтска музика до транс и експериментални стилове. Може би затова ми се струва толкова естествено да изследвам музиката му – аз самият съм свързан с много подобни стилове. Особено много ме вълнува трансцеденталната, психаделична страна в музиката на Джими”, казва музикантът.

Ден преди срещата на българската публика с маестро Кенеди - на 9 май, той ще присъства на откриването на изложбата на своя приятел - художника Румен Рачев в галерия "Нюанс".

Приятелството между двамата артисти започва през 1995 година, а творческата им колаборация - през 2000 година, когато Кенеди кани Рачев за направата на графичното оформление и дизайн на албума си “Kennedy plays Bach”.

Експозицията от живопис и рисунки в галерия "Нюанс" ще представи нови творби на художника Румен Рачев, в които звучи градският джаз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови