На разходка из ключовите локации от "Трейнспотинг 2"

ОFFNews 06 юни 2017 в 13:00 2788 5

Когато режисьорът Дани Бойл обяви, че ще събере екипа зад оригиналния филм "Трейнспотинг" за закъсняло продължение, феновете разбираемо се притесняваха. Причината - между първа и втора част на филмите има цели 21 години разлика. Освен, че актьорите, изиграли ключовите роли в легендарната лента, мястото на снимките също е вървяло по своя собствен път - Единбург. 

Филмът е страхотен, а в него, както знаем, играе и българката Анжела Недялкова. 

Филмът, освен че представи промените на своите герои, прегръща и промените на Единбург. Изданието "Culture Trip" ни води на разходка из ключовите локации, където и заснето продължението на "Трейнспотинг".

#1 

Летището. От 1996 г. до днес летището на Единбург се променя значително. Когато Марк Рентън (Юън Макрегър) се завръща вкъщи в началото на "Трейнспотинг 2" той използва вече чисто новата трамвайна линия между летището и центъра на града. 

© Culture Trip

#2

Улиците. Дани Бойл казва, че продължението на филма е заложило много повече на "истинския" Единбург, отколкото първата лента. По-малко са снимките в киноцентър за сметка на тези по улиците на града. Едно от ключовите места, които създават атмосфера във филма, е улица "Виктория", която се вие като спирала, а красивата и архитектура се отличава особено. 

© Visit Scotland

#3

Клуб "Cav" е най-големият в Единбург. Когато продуцентският екип обявява, че търси статисти за сцена с главнтите герои от лентата, клубът буквално е залят от желаещи.

В "Cav" се помещават и тоалетните, използвани в "T2", които са и запазена марка на лентата.

© Visit Scotland

#4 

Хълмът "Тронът на Артур".  В "Т2" виждаме, че Юън Макгрегър и Еуен Бремнър (Spud) се катерят по хълма в опит отново да влязат във форма. Пред тях се отваря красива гледка от върха.

© Sony Pictures

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

5

Izalina

06.06 2017 в 15:41

Именно

29585

3

Izalina

06.06 2017 в 14:11

Чак страхотен му е много. Собствено залитам по други британски продукции.

Освен това без предисторията е лишено от смисъл гледането му.
За времето си беше доста противоречив, но и говорящ, за който иска да чуе. Аз мисля, че не е лошо да се гледат от съвременните хлапетии и двата. Да си знаят.

29585

1

Izalina

06.06 2017 в 13:14

Ха, тези дни го гледах и всъщност бях доста приятно изненадана :)

Дани Бойл си е Дани Бойл
 
X

Да помогнем на украинските деца!