Музикаутор с нови членове в Управителния съвет

OFFNews 03 април 2017 в 14:36 3451 0

На редовното си годишно общо събрание, което се проведе вчера, 2 април 2017 г. в НДК, членовете на Музикаутор проведоха избор на нов Управителен съвет (УС) и Контролно-финансова комисия (КФК) на сдружението на композитори и автори.

За членове на УС бяха издигнати 29 кандидатури. След провеждане на избор в три етапа общото събрание преизбра досегашните членове на УС – Васил Гюров, Васил Русев, доц. д-р Георги Арнаудов, проф. Георги Костов, Красимир Куртев, Петър Дундаков, Стоян Михалев, Ясен Козев, „Вирджиния Пъблишинг“ ЕООД и „Шуберт Мюзик Пъблишинг“ ООД.

Квотата на автори на симфонична, камерна, хорова, солова и оперна музика беше допълнена от Минко Ламбов – автор на над 100 произведения в различни жанрове и на над 300 аранжименти и оркестрации.

Към авторите на популярна, филмова, електронна, приложна музика и джаз в УС се присъединиха Ясен Велчев – композитор и пианист, бивш клавирист на група „Акага“ и основател на група „Те“, и Росен Стоев – продуцент, композитор, DJ и звуков инженер, познат още като DJ Rossko.

В квотата на авторите на музика на фолклорна основа също има нов член – това е проф. Стефан Драгостинов – композитор, пианист, диригент, педагог и общественик, автор е на кантатно-ораториална, симфонична, инструментална, хорова, камерна и вокална музика.

Деян Каменов – вокалист на група D2, който пее и свири на китара от 14-годишен, допълни квотата на авторите на текст, свързан с музика.

Новият Управителен съвет на Музикаутор ще оперира в следващите три години, след което общото събрание следва да проведе нов избор.

За членове на КФК на Музикаутор бяха избрани Валери Славчев – български рок музикант и фронтмен на група „Хоризонт“, Васил Стоев – Ампега – български музикант, съосновател на групите „Импулс“ и „Моби Дик“ и Захари Георгиев – композитор и почетен професор в Университета по библиотекознание и информационни технологии.

На своето първо заседание днес, 3 април 2017 г., новоизбраният УС на Музикаутор отново издигна Ясен Козев за свой председател, а за негови заместници бяха избрани Васил Гюров и Стоян Михалев. За изпълнителен директор на сдружението на автори и композитори бе избран отново Иван Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови