Музикалният театър с новогодишен спектакъл на 'Прилепът' от Щраус

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2020 в 08:19 1466 0

Часове преди настъпването на Новата 2021 година – на 31 декември от 17:00 часа – Музикалният театър кани публиката на новогодишен спектакъл на „Прилепът” от Щраус. След невероятния успех миналата година и възторга на публиката, артистите на Музикалния театър ще играят отново в последния ден на годината най-популярната оперета на Краля на валса, която традиционно се поставя в навечерието на Нова година.

За зрителите на Музикалния театър на 31 декември ще има много изненади, томбола по време на спектакъла и празнично настроение, което ще се лее като пенливо шампанско. Публиката ще се почувства като специален гост на бала на ексцентричния Принц Орловски, където се заплита комичния сюжет на оперетата и звучи прочутата „Наздравица” на Щраус – “Шампанското е божи дар…”. С този популярен рефрен артистите ще вдигнат наздравица на сцената, а публиката ще бъде поздравена от Музикалния театър с шампанско в антракта на спектакъла.

Най-популярната оперета на Щраус “Прилепът” се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

Постановката на Музикалния театър е класическа трактовка на оперетата, но с много закачливи препратки към съвременността. Сюжетът е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание брака и съпружеската вярност на главните герои. Така без да подозира, че е в действие планът „Отмъщението на Прилепа”, Айзенщайн ухажва собствената си съпруга Розалинда, прикрита с маска, на бала на Принц Орловски. Забавният сюжет на оперетата, изключителните изпълнения на артистите, шеметните танци, пищните костюми и декори, съчетани с виталната музика на Щраус, ще превърнат вечерта на зрителите в истински празник, обещават от Музикалния театър.

Режисьор на спектакъла е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценографи – Иван Савов и Слава Савова, художник на костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоанна Стоянова.

На 31 декември участват артистите: Владимир Грудков(Айзенщайн), Олга Динова (Розалинда), Христо Сарафов (Франк), Денко Проданов(Принц Орловски), Стефан Петков(Алфред), Добромир Момеков(Фалке), Тодор Велков(Блинд), Исидора Молес(Адела), Илона Иванова(Ида), Георги-Маноел Димитров(Фрош), Александър Василев(Лесничей), Мадлен Цанков(Мелания), Николай Димов(Корикон), Георги Ханджиев(Герхард), Лъчезар Лазаров(Франц), Алексей Римша(Лакей)
Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

Билети за новогодишния спектакъл на „Прилепът” на 31 декември от 17:00 часа се продават на касата и на сайта на Музикалния театър. Местата са ограничени до запълване на 30 процента от капацитета на залата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови