'Музейко' в Борисовата градина днес

OFFNews 18 юли 2020 в 08:00 2866 0

Птиците и растителните видове ще бъдат представени днес в програмата "Музейко в парка" в Борисовата градина.

В програмата ще бъдат включени изследователски мисии с глайдери, комети, загадки и томбола с награди. 

Ще има зона "Отворено ателие", подходящо и за най-малките, където децата ще могат да си направят летящи хартиени комети, с които веднага ще могат да полетят по поляните.

Пространството за изобретения "Maker Space" също ще се пренесе на открито, за да се конструират глайдери - безмоторни самолети, които са любими на децата.

Предизвикателството "Бързай умно" пък ще очаква младите откриватели с любопитни загадки сред зелените кътчета на Борисовата градина.

Пъргавият ум и бързата крачка ще дадат преднина на всеки, готов да провери своите знания и съобразителност. Забавните отговори на скрити тайни ще превърнат търсенето в приключение с награди. 

Обитателите на Борисовата градина ще представят тематични турове за цялото семейство. Паркът е дом на десетки видове птици и богат растителен свят. Ще се опознае и богатия растителен и животински свят, който често остава незабелязан в големия парк.

Ще има и томбола, в която участниците ще могат да спечелят безплатна седмица в лятната академия на Музейко и още изненади. 

Събитието ще може да се посети от 10:00 до 16:00 часа в лятната естрада на Борисовата градина. 

Входът е свободен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови