Михаил Билалов и Мая Бежанска в ново представление

OFFNews 07 април 2023 в 09:08 2734 0

Моето мъжко момиче

Снимка Моето мъжко момиче

Моето мъжко момиче

Тази вечер е софийската премиера на „Моето мъжко момиче“ с Михаил Билалов и Мая Бежанска, съобщават от Плевенския театър.

Димитър Стефанов е режисьор на пиесата от Жад Роз Паркер. Сценографията е на Ясмин Мандели, а музиката - на Милен Апостолов.

Карла (Мая Бежанска) е шармантна и динамична жена, отдадена изцяло на мъжа си Франсоа (Михаил Билалов). Вече 30 години техният бляскав живот в сърцето на Париж не може да бъде разклатен от нищо. Но един ден Карла получава писмо с необикновена новина, засягаща миналото й. То се стоварва като парен чук върху главата на Франсоа и е на път да убие както кариерата му на политик, така и съвършения семеен тандем с Карла.

И тъй като една беда никога не идва сама, осиновената им дъщеря Луиза (Теона Димова) и нейният бъдещ съпруг (Асен Данков) също имат какво да добавят в картинката.

„Моето мъжко момиче” е елегантен и саркастичен разрез по френски, на съвременното „модерно”, предимно консуматорско общество. Историята на солидно семейство от върховете на политическата класа в Париж, пресъздадено блестящо от Мая Бежанска и Михаил Билалов, съсредоточена в няколко часа, които са на път да преобразят и разрушат целия им удобен и подреден до този момент живот", казва режисьорът.

„Една болест, която крие много неизвестни в себе си, едно минало, което избухва като бомба, една любов, поставена неочаквано на сериозно изпитание. И тъй като бедата никога не идва сама, кашата, забъркана от любимата им дъщеря, допълнително заплита страстите и противоречията в дома им“, допълва Стефанов. По думите му това цунами от разкрития ще преосмисли вярванията и принципите на героите, всеки от тях ще осъзнае по нов начин своето място и ще разкрие истинското си лице.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!