Магията на киното: филми, които да гледате поне веднъж

OFFNews 05 април 2024 в 13:33 1231 0

ЕОН
От Чарли Чаплин до Леонардо ди Каприо и Матю Макконъхи – днес киното е достъпно във всеки дом с EON.

В света на киното всичко е като магия – филмовото изкуство печели вниманието на публиката вече повече от столетие. То обединява музиката, драмата и литературата. Вечните класики се гледат и днес, а новите холивудски продукции не отстъпват по нищо на предшествениците си. От Чарли Чаплин до Леонардо ди Каприо и Матю Макконъхи – днес киното е достъпно във всеки дом с EON.

Подбрахме няколко филма, които всеки трябва да гледа поне веднъж, защото един път никога не е достатъчен. Те са достъпни в EON Видеотека от Vivacom, където разнообразието e гарантирано с над 30 000 заглавия на филми и сериали.

„Време да убиваш“ е адаптация на едноименния роман на Джон Гришам от 1989 г. В него адвокатско-съдийската драма се превръща във вълнуващо изследване на моралните дилеми в несправедливия свят.

Продължаваме с „Бохемска рапсодия“, където музиката на Queen се слива с блясъка на божественото. Освен това Рами Малек успешно влиза в кожата на Фреди Меркюри. Филмът спечели „Златен глобус“ за най-добра драма, а Рами Малек – за най-добра мъжка роля.

В списъка попада и „Навални“ на режисьора Даниел Роер. Във филма се проследява историята на опозиционния герой, който разкрива неизбежността на борбата за свобода. След смъртта на Навални филмът добива още по-голямо значение и достойно се нарежда сред заглавията, които трябва да се гледат.

Разбира се, не може без добрите кримки. „Не казвай сбогом“ е трилърът по едноименния роман на Джилиан Флин, в който Розамунд Пайк получава номинация за „Оскар“, „Златен глобус“ и „БАФТА“ за най-добра женска роля. В него Пайк играе ролята на социопатката Ейми. Сцената между нея и Нийл Патрик Харис, в която докато го залъгва в леглото, му прерязва гърлото с едно движение, не се забравя лесно.

За финал добавяме и „Интерстелар“, който ни пренася в далечна галактика на фантастични непознати планети, но също ни кара да се замислим за смисъла на живота, принципите, бъдещето, смъртта, раздялата, бягството и завръщането у дома. Филмът със сигурност има място във всяка домашна видеотека.

Вижте и останалите филми, които всеки трябва да гледа поне веднъж в живота си, в статията на Булевард България.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки