Култура под карантина: Спектакълът 'Вуйчо Ваньо' на Младежкия театър (видео)

OFFNews 21 април 2020 в 12:15 3250 0

По повод ограниченията за провеждане на културни събития на закрито, OFFNews стартира рубрика "Култура под карантина", в която дневната доза култура е напълно безопасна.

Младежкият театър "Николай Бинев" представя онлайн спектакъла "Вуйчо Ваньо" от А. П. Чехов.

Постановка - Стефан Мавродиев
Превод - Венцел Райчев
Драматург на постановката - Красимира Василева
Сценография - Петър Митев
Музика - Ценко Минкин
Дигитални колажи - Весела Статкова

Участват: Илия Добрев, Станка Калчева, Лиза Шопова, Силвия Рангелова, Венета Зюмбюлева, Георги Кадурин, Малин Кръстев, Иван Несторов, Люба Алексиева

"Да осъзнаеш илюзията за смисъла на човешкия труд - в това се крие трагичното жило на "Вуйчо Ваньо". В него е дълбокият смисъл на тези сцени от селския живот, в които всичко е прекрасно, любовно, объркано, летят страсти, разминавания, срещи, разочарования, омрази", казва режисьорът Стефан Мавродиев.

Излъчването на спектакъла е напълно безплатно, но, ако имате желание можете да се включите в дарителската кампания "Театърът и зрителите срещу Covid-19", която цели събирането на сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Можете да подкрепите инициативата на адрес: https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!