Култура под карантина: 'Див чесън' - дебютният късометражен филм на Крис Захариев (видео)

OFFNews 13 март 2020 в 07:47 2900 0

По повод ограниченията за провеждане на културни събития на закрито, OFFNews стартира рубрика "Култура под карантина", в която дневната доза култура е напълно безопасна.

Днес ви представяме дебютния късометражен филм на популярния влогър Крис Захариев "Див чесън". Филмът разказва за поредица от събития, които младият герой на име Ангел преживява. Те го провокират да преосмисли мирогледа си и да промени досегашния си начин на живот и обкръжение.

Ключова роля за тази трансформация изиграва срещата на героя с възрастна дама – в ролята Жоржета Чакърова, на която той помага да намери пътя до дома. 

 „Самото заглавие се роди малко по-късно в етапа на създаване на филма. Работното заглавие беше „Двама”. Историята е за младо момче, забъркало се в различни схеми и престъпни организации. Изправя се пред дилемата дали да извърши престъпление. На своя кръстопът той среща възрастна жена, която допълнително усложнява неговата ситуация. „Див чесън” е филм за новия шанс и силата да започнем отначало”, разказа Крис Захариев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови