Христослав Галилеев - Гальо на гости в предаването "Хляб и мармалад"

Борислава Славова 14 октомври 2012 в 15:24 8953 0

Гальо. Снимка: Facebook
Гальо. Снимка: Facebook

Този понеделник (15 октомври) гост в предаването на Румен Янев "Хляб и мармалад"ще бъде Христослав Галилеев, по-известен като Гальо.

Гальо е един от доайените на клубната дейност в София, басист и баща на звездната банда "Дърти Пърчиз". Собственик е на три столични клуба - Суингинг Хол, Бекстейдж и Артклуб.

През 1995 г. Христослав Галилеев-Гальо основава групата "Дърти Пърчиз" като клубна формация към Суингинг Хол. Първоначалното звучене на бандата е било насочено към блуса, но след включването на вокалистите Амалия и Емил Минчев, и на китариста Иван Лечев, музикантите пренасочват стила си към фънк и соул звучене.

Макар и създадена като група с предимно  клубна насоченост, "Дърти Пърчиз" има и множество изяви на български и международни сцени. Участвали са в Младежкия джаз фестивал в Гърция,в джаз фестивала в Банско, на летния фестивал Spirit of Burgas и на Аполония.

Не са им чужди и музикалните проекти с известни виртуози като Poogie Bell, Keith Anderson, Michael Stewart и Bobby Sparks.

До този момент в бандата са свирили над 20 известни български музиканти. Сега групата е в състав: Христослав Галилеев-Гальо - бас китара; Николай Данев – ударни инструменти; Людмил Стойнев – клавишни, китара и цигулка; Иван Лечев – китара, цигулка; Михаил Йосифов – тромпет;Велислав Стоянов – тромбон и Емил Минчев и Амалия - вокали.

Повече за музиката на "Дърти Пърчиз" Гальо ще разкаже в предаването "Хляб и мармалад" в понеделник от 19.00 часа по OFFRoad Radio.

Записът от предаването "Хляб и мармалад" може да чуете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови