Есента идва, а с нея и тематичните храни. Представяме ви запечени спагети с месо.
Съставки:
450 грама спагети
2 супени лъжици зехтин
1 средно голям лук, ситно нарязан
2 скилидки накълцан чесън
450 грама говеждо месо
Сол
Черен пипер
1 консерва доматен сос
1/2 чаша нарязан босилек
1 чаша нарязана моцарела
1/4 чаша пармезан
Инструкции:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Намазнете тава за печене.
- Пригответе спагетите според указанията на опаковката.
- Междувременно, в голям тиган на средна температура стоплете зехтина.
- Добавете лука докато стане полупрозрачен.
- Добавете чесъна и бъркайте около 1 минута.
- Добавете месото, солта и черния пипер и гответе докато месото вече не е розово.
- Изцедете мазнината от тигана в купа и го върнете на котлона, изсипете доматения сос и босилека и бъркайте около 10 минути.
- Сложете спагетите, след това прехвърлете в тавичка и добавете моцарелата и пармезана. Печете, докато сиренето се стопи. Гарнирайте с магданоз.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Козин Човков
Правителството смени 6-има областни управители. Сред тях и на София
Един друг
Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова
Един друг
Валя Войкова става оперативен директор на Euronews Bulgaria
нещото
Пътят до атентата в Света Неделя: Платените от Москва терористи на БКП. Лекция на проф. Вили Лилков - част I