5 тенденции в кухнята през лято 2018

OFFNews 22 юни 2018 в 09:20 7192 0

Лятото идва, а с него и новите тенденции в храната и напитките. Тази година те са новаторски и - естествено - по-здравословно насочени. Представяме ви 5 нови течения в ресторантьорството, които ще бъдат популярни през лято 2018. Класацията е на Би Би Си.

1. Безалкохолни напитки вместо спиртни коктейли

Безалкохолните напитки се превръщат в тенденция в хранително-вкусовата промишленост, в резултат на което супермаркетите ще продават повече безалкохолни, отколкото спиртни напитки. Тонизиращи води с интересни вкусове, безалкохолни "спиртни напитки" и растителни миксове ще са хит това лято.

2. Зелен и билков чай вместо кафе

Чаят става все по-популярна напитка. Продажбите на билков и зелен чай продължават да растат, така че е вероятно тази напитка да намери почетно място в менюто на всяко заведение. Хората започват да гледат на чая със същата почит като на кафето заради многобройните му разновидности.

3. Храни, съдържащи ноотропик

Ноотропикът е хранителна добавка - "храна за мозъка". Този вид храни са наричани още умни наркотици (smart drugs). Подобряват когнитивните функции на мозъка. Къде да ги открием? Опитайте с куркума, сьомга, яйца, листа от глухарче, за да поддържате паметта и концентрацията си на ниво.

4. Четвърто хранене


Брънч (обяд и закуска), бринър (обяд и вечеря), обяд... Сега имаме четвърти вид дневно хранене. Това е нова тенденция, чиято популярност все повече се повишава.

"Ние ядем различно. Имаме закуска за обяд, вечеря за обяд - всичко е все по-смесено. Четвъртото хранене всъщност е за удоволствие", обяснява Мур.

5. Южноамериканска кухня

Мексиканската, перуанската и бразилската храна достигат нови нива на консумация. Въпреки че китайските ястия все още държат първо място по популярност, червените картофи, бялата и червена царевица и черните семена киноа се изкачват нагоре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови