Крис Фрум си резервира победата в Джирото

OFFNews 26 май 2018 в 19:02 2602 0

Снимка Facebook: Giro d'Italia

Състезаващият се за Team Sky Крис Фрум е съвсем близо до триумф в Обиколката на Италия за пръв път в кариерата си, след като запази розовата фланелка в 20-ия етап на Джирото - 214 километра от Суса до Червиния. Ако утре всичко е наред, той ще има шест победи в големите триседмични състезания, което му отрежда седмото място във вечната класация.

Фрум без проблеми удържа финалните атаки на миналогодишния шампион Том Дюмулен и запази преднината, която натрупа след феноменалната победа в петък.

Британецът направи изумително завръщане в Обиколката на Италия. Той падна още на загрявката преди първия етап, а в първата седмица изглеждаше много далеч от най-добите си дни. След първите 13 етапа на надпреварата Фрум изоставаше с близо три минути и половина от лидера.

Един от големите губещи днес се оказа французинът Тибо Пино. Състезателят на "Групама - FDJ" изпадна в много тежка криза на второто изкачване и се прости с надеждите да се качи на подиума.

Toй беше изпреварен от колумбуеца Мигел Ангел Лопес. 24-годишният състезател на "Астана" ще завърши трети при дебютното си участие в Джирото и ще спечели бялата фланелка за най-добър млад колоездач.

Иначе навръх рождения си ден Микел Ниеве спечели предпоследния етап, което е трета индивидуална победа в Джирото и общо четвърта в големите обиколки в неговата сметка. Испанецът измина 214-километровата отсечка от Суса до Червиния за 5.43:48 часа.

В неделя предстои заключителният етап от 115 километра в и около Рим, но той не би трябвало да донесе големи промени в генералното класиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови