Феноменален Фрум поведе в Джирото

OFFNews 25 май 2018 в 21:28 2575 0

Звездата на отбора на Sky Крис Фрум направи феноменална солова атака и спечели 19-ия етап от колоездачната обиколка на Италия. 33-годишният британец измина 185 километра от Венария Реале до Бардонекия за 5.12:26 часа, като сам атакува три височини и вече е водач във временното генерално класиране.

Преди днешния етап четирикратният победител в Тур дьо Франс заемаше четвъртата позиция, но силното представяне в близост до Коле деле Финестре му гарантира лидерската позиция два етапа преди края на състезанието в Рим на 27 май.

Лидерът преди днешния етап Саймън Йейтс показа още вчера признаци на изтощение, а днес направо изпадна в криза и изостана с близо 40 минути от Фрум и вече е едва 18-и в класирането.

Провалът на Йейтс откри възможност пред миналогодишния победител Том Дюмулен, но холандецът не успя да се "сработи" с Тибо Пино, Мигел Лопес и Ричард Карапас и завърши на повече от три минути зад Фрум. Изоставането му от него в генералното класиране пък е 40 секунди.

Съдбата на Джирото ще се реши утре в етап с три изкачвания от първа категория, след което предстои тур на овации до Рим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови