Герант Томас си гарантира победата в Тура, Том Дюмулен спечели предпоследния етап

OFFNews 28 юли 2018 в 18:54 3069 0

Герант Томас е тазгодишният шампион в 105-ото издание на колоездачната обиколка на Франция, след като премина безпроблемно през триседмичното изпитание.

Британският колоездач на "Sky" е 64-ият победител в надпреварата и наследява съотборника си Крис Фрум, който спечели Тура в последните три години.

Уелсецът удържа днес на бягането по часовник в 20-ия етап - 31 км индивидуално по часовник от Сен Пи-сюр-Нивел до Еспелет, който бе последната голяма пречка пред лидера в най-престижната колоездачна обиколка. Томас завърши трети след победителя Том Дюмулен (Sunweb) и Фрум.

Отборът на "Sky" отново се представи силно в етапа, след като Михал Квятковски завърши с четвърти резултат. В топ 10 влязоха още Сьорен Крех Андерсен (Sunweb), Боб Юнгелс (Quick Step), Илнур Закарин (Katusha–Alpecin), Примож Роглич (LottoNL-Jumbo), Марк Солер (Movistar) и Майкъл Хепбърн (Mitchelton–Scott), който беше един от най-ранно стартиралите.

В генералното класиране Томас води още от 11-ия етап и увеличаваше преднината си методично, за да си осигури крайната победа. Втори е Дюмулен с изоставене от 1:51 минути, а трети с 2:24 минути е Фрум, като е сигурно, че това ще е и крайното класиране в "Тур дьо Франс 2018".

Утре предстои етап от 116 километра между Уй и Париж. Той е изцяло параден, като остава да се реши единствено битката за етапната победа между малкото останали спринтьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови