Примож Роглич спечели кралския етап, Герант Томас докосва триумфа в Тура

OFFNews 27 юли 2018 в 18:52 2470 0

Състезаващият се за "LottoNL–Jumbo" Примож Роглич спечели 19-ия етап в колоездачната обиколка на Франция. Роглич измина дистанцията от 200.5 км между Лурд и Ларюн за 5:28.17 часа.

Британецът Герант Томас пък направи огромна крачка към спечелването на Тура за пръв път в кариерата си, след като успя да завърши на второ място днешния "кралски" пиринейски етап в 105-ото издание на Тура.

Така след изминаването на 19 от общо 21 етапа състезателят на "Sky" има практически непреодолим аванс от 2 минути и 5 секунди пред втория Том Дюмулен (Sunweb) и третия Роглич, който изостава на 2 минути и 24 секунди. Четирикратният победител Крис Фрум (Sky) вече е четвърти в общото подреждане на 2:37 зад уелския си съотборник и очевидно мечтата му да стане първият колоездач, спечелил и трите най-големи обиколки (на Италия, Франция и Испания) в рамките на една календарна година се изпарява.

Етапът беше много труден, като включваше общо шест изкачвания и обща денивелация от 4700 метра. Колоездачите преминаха през трите височини, които са най-често преодолявани в Пиренеите – Кол д'Аспен, Кол дю Турмале и Кол д'Обиск.

На предпоследното изкачване за деня Кол де Бордер темпото вече се задаваше от "LottoNL-Jumbo", което помогна за сериозното намаляване на разликата.

Роберт Хесинк свали близо две минути от аванса на Микел Ланда (Movistar) и останалите, което помогна на лидерите от "Sky". В Кол д'Обиск лидерите започнаха да се атакуват, като имаше акции от Стивън Краусвайк и съотборника му Роглич, Том Дюмулен, а Крис Фрум и Герант Томас от "Sky" покриваха.

Жулиен Алафилип от тима на "Quick-Step" пък е новият "крал на планините" в 105-ото издание на Тура. Алафилип вече и теоретично не може да загуби фланелката на червени точки за "най-добър катерач" и единствено му остава да завърши днешния 19-и етап, както и следващите два, с които завършва Обиколката на Франция.

Утре предстои предпоследната част от Обиколката на Франция, в която е предвиден индивидуален часовник - 31 километра от Сен Пи-сюр-Нивел до Еспелет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !