Арно Демар спечели 18-ия етап на Тура, няма промени на върха

OFFNews 26 юли 2018 в 19:10 1748 0

Арно Демар от отбора на "FDJ" спечели днешния 18-и етап в колоездачната обиколка на Франция. Състезателят измина дистанцията от 171 км между Три сюр Без и По за 3:46.50 часа.

Втори на сантиметри зад Демар завърши друг французин - Кристоф Лапорт, а трети остана норвежежът Александър Кристоф.

В последните километри "Bора–Hansgrohe" държаха челни позиции, но около 3 км преди края Петер Саган изпусна извеждача си Даниел Ос. Проблеми имаха и от "UAE Emirates", където работеха за Кристоф, а Демар се оказа с най-добра позиция. Французинът стартира по-малко от 200 метра преди финала и беше недостижим за останалите.

В челото на генералното класиране не настъпиха никакви размествания, след като първите 89 колоездачи завършиха с равно време с това на победителя.

Първи в общото подреждане за "жълтата фланелка" е британецът Гераинт Томас (Sky), който води с 1:59 минути пред втория Том Дюмулен (Холандия) и с 2:31 минути пред четирикратния победител Крис Фрум, който е трети.

Утре предстои етап с дължина 200.5 километра, който дава последна възможност за катерачите. Колоездачите ще трябва да преодолеят шест изкачвания, сред които са легендарните Кол дю Турмале и Кол д’Обиск от Висша категория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови