Астана обяви първите състезатели за Тур дьо Франс

ОFFNews 21 юни 2017 в 16:28 2304 0

Датчанинът иска поне една етапна победа

Един от най-силните отбори в света - Астана, обяви първите двама колоездачи за Тур дьо Франс. Честта се падна на Алексей Луценко от Казахстан и Михаел Валгрен от Дания. Отборът ще анонсира всеки ден по един състезател.

Разбира се, вътре са лидерите Фабио Ару и Якоб Фулсанг, който спечели Критериума Дофине преди броени дни и даде заявка за титлата на Тура. Но те не подлежат на обявяване.

"Отивам на Обиколката на Франция с две ясни задачи: да помогна на моите лидери и да се опитам да подобря личния си резултат. Готов съм", заяви Луценко.

                                Алексей Луценко

Той дебютира на Тура през 2013 година, но напусна състезанието в етап номер 18. Завърна се едва миналата година и завърши на 62-о място.

Този сезон 23-годишният колоездач има трето място на състезание в Европа и победа в Азия. Той спечели етап от Париж-Ница миналата година, който съвпада напълно с етап номер 19 от Тура.

Валгрен също обяви целите си. "Имаме много силен отбор. Якоб и Фабио са фаворити и ще гледаме да им помогнем максимално. Лично за мен си пожелавам една етапна победа", каза 25-годишният датчанин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!