Мравки, дилъри и пияници в хотела на изоставените ученици в Испания

OFFNews 10 юли 2015 в 09:10 2833 5

Пълзящи мравки, дълъри и пияни хора е имало в хотела на изоставените от български туроператор ученици в Испания, съобщава bTV.

Вчера станя ясно, че група от 31 ученици е била настанена в мотел с ужасяващи условия в Испания.

Групата е на екскурзия с автобус в Лорет де Мар. "Гъливер травел" е заплатила само първите две нощувки - една в Хърватия и една на местна земя. После родители са поели следващите две. Учениците са от Националната финансово-стопанска гимназия в София.

Родителите на учениците са платили за екскурзията още през февруари, парите обаче не са стигнали до испанската агенция посредник.

И тази сутрин имаше гневни родители пред офиса на фирма „Гъливер травел” в София. Там беше и шефката на фирмата Ирена Гришева. Тя обяви, че фирмата не носи отговорност за условията в хотела, защото имало разминаване в категоризацията между България и Испания.

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов обяви, че за две години срещу „Гъливер травел” има 30 сигнала, а комисията е извършила 20 проверки и е наложила 6 акта, но те се обжалват в съда. Той посъветва хората, които стават жертва на некоректни туроператори да звънят на КЗП, която има 24-часова линия за връзка.

Димитър Попов, председател на Асоциацията на туроператорите пък съветва родители, които изпращат децата си на екскурзия в чужбина, да проверяват предварително в хотела дали всичко е платено. Според него у нас трябва да се създаде гаранционен фонд, каквито има в други европейски държави, който да поема разходите при подобни проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!