КЗП затвори 25 заведения по морето

OFFNews 08 юли 2015 в 16:17 3332 2

Снимка БГНЕС/Красимир Делчев

Комисията за защита на потребителите затвори временно 25 заведения по морето заради липса на категоризация, съобщи председателят ù Димитър Маргаритов пред тв "България Он Ер".

От КЗП са извършили над 1300 проверки в туристически обекти от началото на месец юни. Констатирани са около 130 нарушения, сред които липса на пълния набор услуги, съответстващи на дадената категория.

Един от акцентите при проверките е бил дали туристическият обект осигурява безпрепятствен достъп на хората с увреждания до туристическия продукт. Такива несъответствия са констатирани, но не може да се каже, че те са масова практика, посочи Маргаритов.

В приемните за КЗП по Черноморието до момента са постъпили няколко десетки жалби, които касаят предимно дублиране на резервации в места за настаняване, а в заведенията - различни хитрини, които търговците прилагат в менютата с предлагания асортимент от храни и напитки. Маргаритов посочи, че се наблюдава и желание за консултации от страна на потребителите, без непременно това да е свързано със засягане на техните права.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews