"Девин": Не заблуждаваме потребителите

ОFFNews 01 април 2014 в 16:50 12859 3

"Девин"

Компанията „Девин“ АД изрази учудване по повод заповедта на Комисията за защита на потребителите, която забрани продажбата на изворна и газирана изворна вода с тази търговска марка  - заради заблуждаване относно географския произход на продукта.

"Не заблуждаваме потребителие", категоричен е производителят, който припомня писмо от председателя на същата комисия от 2005 г.

В документа се казва, че посочените продукти отговарят на закона за защита на потребителите.

Публикуваме пълната позиция на "Девин" АД по казуса:

„Учудени сме от това решение на КЗП, тъй като през 2005 г., когато Изворна вода „Девин“ е пусната на българския пазар, становището на комисията е точно обратното“, заяви маркетинг директорът на „Девин“ АД Мая Герасимова.

Компанията вече е обжалвала административния акт пред КЗП и аргументите й са депозирани във ведомството още в четвъртък, 27 март 2014 г.

На етикета на Изворна вода „Девин“ е посочен и извор Балдаран като водоизточник, от който се добива изворната вода, и това не е променяно от пускането на продукта на пазара. Оттогава до сега, за почти 10-годишната история на Изворна вода „Девин“, марката последователно следва стратегията си за надлежно информиране на потребителите.

Компанията „Девин“ има регистрирани две европейски търговски марки DEVIN, които съответно действат на територията на всички страни от Европейския съюз, включително и в нашата страна, и които й дават единственото право да използва търговската марка DEVIN както за изворна, така и за минерална вода.

Съгласно Наредбата за изискванията към бутилираните натурални минерални, изворни и трапезни води, предназначени за питейни цели, в сила от 3 август 2004 г., всяка компания, която бутилира изворна или минерална вода, има право да избере мястото на бутилиране или наименованието на водоизточника като обозначение за произход на стоката. Най-вероятно малко от потребителите знаят, че Изворна вода „Девин“ след преработка захранва и водоснабдителната мрежа на град Девин. Така логично компанията е предпочела да избере мястото на бутилиране за обозначаване на произхода на Изворна вода „Девин“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!