Топ 5 на богаташите в спорта

OFFNews 18 февруари 2019 в 08:42 4190 0

Американският професионален боксьор Флойд Мейуедър оглави списъка на "Форбс" за най-добре печелещите спортисти през 2018 година. В изчисленията са влезли всички доходи, включително хонорари, рекламни договори и приходи от собствен бизнес.

През изминалата година Мейуедър е прибавил към сметките си 285 милиона долара, като за четвърти път оглавява класацията на "Форбс". Лъвският пай от доходите му идва от мача с Конър Макгрегър, който за 36 минути му е донесъл 275 милиона. Останалите 10 са от рекламни договори.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Floyd Mayweather (@floydmayweather) на

На второ място е аржентинският нападател на Барселона Лионел Меси, който е забогатял със 111 милиона долара. Той е най-добре заплатеният футболист на планетата. Меси е рекламно лице на марки като Adidas, Gatorade, Pepsi, Ooredoo, Huawei и Hawkers, което му носи около 30 милиона годишно.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Leo Messi (@leomessi) на

Непосредствено зад него е Кристиано Роналдо от Ювентус, който изостава с 3 милиона долара. Футболистът получава годишна заплата от 50 милиона долара, рекламира Nike, Herbalife, EA Sports и American Tourister. Португалецът има и собствена марка CR7, под която пуска облекла, бельо, парфюми. Роналдо притежава и верига хотели и ресторанти.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Cristiano Ronaldo (@cristiano) на

Четвъртото място заема ирландската звезда от ММА Конър Макгрегър, който е заработил 99 милиона долара. 85 милиона от тях идват от мача му с Флойд Мейуедър, което е пет пъти повече от това, което максимално е получавал преди това. Макгрегър рекламира Burger King, Beats by Dre, Monster Energy, David August, BSN, Anheuser-Busch, HiSmile и Betsafe, както и казино в Лас Вегас. Той има и собствена марка ирландско уиски.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) на

Петата позиция е за бразилеца Неймар от ПСЖ. Основната част отново е от заплатата му. През 2017 година той премина от Барселона в ПСЖ срещу 600 милиона долара, като 250 от тях бяха за каталунския клуб, а останалата част той ще получи като заплата в следващите три години. Неймар рекламира марки като Nike, Red Bull, Gillette, McDonalds и Beats by Dre.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от EneJota

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови