10-те най-богати знаменитости според "Форбс"

ОFFNews 13 юни 2017 в 18:22 8249 0

Снимка Пи Диди глави тазгодишната класация за 100-те най-богати знаменитости на "Форбс"

Изглежда 2017 година се оказа добра, за да бъдеш известен. По данни на "Форбс" за последните 12 месеца 100-те най-високоплатени знаменитости в света са натрупали общо състояние от 5,15 милиарда долара. 

Класацията за най-богати знаменитости тази година оглавява рапърът Пи Диди. Но парите му идват не само от музика. По-голямата част от доходите си дължи на марката дрехи "Шон Джон" и партньорството с известна марка водка, които са му изкарали главозамайващите 130 млн. долара.

В класацията го следва Бионсе със 105 млн. долара. Тя е заработила крупната сума, благодарение на световното си турне и множеството рекламни кампании, в които участва. Сега обаче певицата ще си почине, тъй като със съпруга и Джей Зи очакват близнаци.

Бионсе

На трето място застава авторката на абсолютния бестселър "Хари Потър" - Дж. К. Роулинг. За периода 1 юни 2016 г. . 1 юни 2017 г. Раулинг е заработила 95 млн. долара.

Четвърти в класацията е певецът Дрейк. Той е изкарал 94 млн. долара за една година. И въпреки че някои критици се съмняват в певческите му заложби, едно е ясно - във финансово отношение е повече от добре. 

Дрейк

Трудно е в класация за богати знаменитости да не присъства и футболист. Естествено, най-богатият атлет в света е Кристиано Роналдо, който е изкарал 93 млн. долара за последната година. 

Той е следван от музикалната сензация от Канада The Weeknd. Канадският певец и любим на Селена Гомес е заработил 92 млн. долара, благодарение на таланта си, който му спечели и милиони фенове. 

The Weeknd

Хауърд Стърн е седми в класацията на "Форбс". Американски радио и телевизионен водещ и актьор е спечелил 90 млн. долара в рамките само на година. 

Осмата позиция се държи не от един, а от няколко човека. Световноизвестната британска банда Coldplay е заработила 88 млн. долара от своята дейност. 

Coldplay

След Дж. К. Роулинг в класацията за 10-те най-богати знаменитости има още един писател - Джеймс Патерсън. 70-годишният Патерсън е придобил 87 млн. долара. 

Десети е баскетболистът Леброн Джеймс, който е направил 86 млн. долара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови