Стоичков: Да биеш хората в Каталуния е голям срам

OFFNews 03 октомври 2017 в 21:54 8775 3

Камата показва портрета на отговорната за насилието

Мегазвездата на българския футбол и легенда на Барселона Христо Стоичков се застъпи за правото на хората в Каталуня да изберат сами бъдещето си - в Испания или като самостоятелна държава.

Камата коментира в тв ефир случилото се по време на непризнатия от испанската държава референдум за независимост на 3 октомври и осъди остро политическите и полицейските действия, дирижирани от правителството в Мадрид.

"Хората от Каталуня отидоха да гласуват. Без значение дали референдумът ще бъде легитимен, или не, те имаха право да гласуват. Няма извинение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, жени, деца, баби.

Европейската общност трябва да действа с твърда ръка на това, което се случи", заяви носителят на "Златната топка" и поиска оставката на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария, която според него имала франкистки възгледи.

"Нейният дядо е бил франкист, баща ѝ е бил франкист, тя също е франкистка. Децата ѝ са франкисти. Тази заповядва това, което всички трябва да правим в Испания. Моля Ви, подайте си оставката. Нямате право да заповядвате хората да бъдат бити. В какъв свят живеем в Испания? Това е голям срам", каза още Стоичков, като показваше пред камерата портрет на отговорната според него за насилието в Каталуня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

3

penchov

04.10 2017 в 22:26

Да биеш хора в Каталуня е голям срам , а да биеш репортери на сватбата на дъщеряти не е срам . Ицо ти който на всяка крачка посягаш да се биеш ли казваш че е срам , значи да биеш хора в Каталуня е срам , а на други места може да ги биеш и не е срам .

7900

2

Petko Hadjiiliev

04.10 2017 в 00:48

Щом и доктор Хонорис Кауза се изказа ... че и аргументи извади .. дядо, баба, чичо, леля - франкисти
Ми другарю СтоЙчков, баба, дято, майка ти, баща ти (сигурно и ти) - християни, па щерката ти се омъжи за турчин, сега целуваш внуче дето дядо му, баща му исляма изповядват ..
Ти как се определяш? Българин (3 пъти дето се отрече от родината си), каталунец (може да те поканят за финансов министър, помним великите ти далавери с Ахмед Яфа), или турчин?!?
Баш турския народ е измислил една такава думичка, като за теб 'Тепегьоз"

26179

1

ELPIDA

03.10 2017 в 22:19

А така ,Кама,продължавай винаги Мъжката!