Когато риташ с приятели в неделя (видео)

Донислав Донев 29 януари 2019 в 13:53 2435 0

За никой не е изненада, че футболът е един от любимите спортове за практикуване в почивните дни. Особено когато се събираме с най-близките си приятели и поемаме към кварталните игрища.

За мнозина влизането в "балона" е все едно да стъпиш на "Камп Ноу", "Олд Трафорд", "Уембли" и още много други легендарни стадиони.

Е, публиката е значително по-малко, но все пак. Всички вярват, че в тази неделна вечер те ще се раздадат като за последно, така, както футболните суперзвезди правят в големите мачове. Загряват се, разтягат се, пускат си къси и дълги пасове.

Със стартирането на двустранната игра обаче нещата коренно се променят. Още в първите минути се разменят по няколко гола, които са следствие на нереални карамболи на метър от противниковите врати.

Около десетата минута тялото започва да те поучава, че не трябва да пиеш бира и да задоволяваш тютюневия си глад броени минути преди мача - кашлица, натежал торс и подкосени крака.

Идва средата на срещата, ти си отбелязал втория си гол и вече усещаш как навлизаш в мечтаната форма, нищо, че не си ритал от 3 месеца. Попаденията ти дават крила и започваш да тичаш двойно повече, за да помагаш на вратаря, тъй като той отново е останал сам във вашата половина и няма как да спре поредната атака от засада (ех, ако имаше и съдии...).

Около 60-ата минута отговорникът за игрищата ви прекратява срещата. Времето изтече. Кога мина? Секунди след края на мача краката ти отговарят на въпроса, сигнализирайки за стари болежки. Всички са уморени, но щастливи, че за поредна неделя са се пораздвижили. Ти си горд от себе си, че си отбелязал хеттрик, нищо, че имаш пропуснати десетина чисти положения. 

Идва ред на студените напитки в близкото заведение до игрището. Правят се обстойни анализи на срещата, коментират се спорните ситуации, а резултатът, той е ясен - 17:15 в полза на противниковия отбор. Това само може да те амбицира за следващата неделя, защото знаеш, че можеш повече от това, което показа днес. 

Всичко приключва с плащането на сметката. Ти си потен, уморен и с болки в краката. Има ли по-хубаво усещане от това?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови