Държавата одобри помощ за Ботев Враца по 60/40, клубът се отказа от парите

Ако дойдат някакви пари, те ще бъдат върнати, обявиха от ръководството на отбора

OFFNews 24 април 2020 в 21:43 4032 0

"Ботев" Враца и Националният осигурителен институт се разминаха по темата дали футболният отбор е получил пари по мярката 60/40.

От клуба заявиха, че са кандидатствали пред държавата за подпомагане на техните 41 служители, но след това са взели решение да изтеглят документите си и са го направили още в началото на седмицата. На сайта на НОИ пък врачанската футболна гордост фигурира като бенефициент.

Ето какво написаха от Ботев на страницата си във фейсбук:

"Поради големия медиен интерес искаме да уточним, че не сме получавали помощ по програмата 60/40. Бяхме подготвили документи за кандидатстване, но ги изтеглихме още в началото на тази седмица. Ние сме клубът с най-ниски заплати и най-малко чужденци, но въпреки това се съобразяваме със ситуацията."

Справка в сайта на НОИ за работодателите, получили компенсации по схемата 60/40 към днешна дата, 24 април, показва друго. 

Според Националния осигурителен институт на Сдружение "Професионален футболен клуб Ботев-Враца" са изплатени 33 956,66 лв за 41 лица за месец март. 

Пред бТВ изпълнителният директор Христо Илиев обяви, че клубът се отказва от парите. По думите му причината за това са думите на финансовият министър Владислав Горанов, който призова футболните клубове да не кандидатстват по схемата 60/40. 

"Не сме взели никакви пари от държавата. Отказването го направихме на 21 април преди обяд и изтеглихме всички документи. Чух се със счетоводителя на клуба. Няма никакви преведени пари по банковата сметка на "Ботев" Враца. Ако дойдат някакви пари, те ще бъдат върнати", коментира Илиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови