Агитката ни трогна Григор Димитров, той благодари на български (видео)

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2017 в 15:47 15105 0

Българската агитка в Мелбърн трогна видимо Григор Димитров след първия му двубой на Australian Open 2017. Най-добрият български тенисист победи със 7:6 (2), 6:3, 6:3 участващия с „уайлд кард” представител на домакините Кристофър О’Конъл след 121 минути.

„Той (О’Конъл) игра пред родна публика, беше изключително вдъхновен и направи няколко невероятни удара. Той заслужава уважение за представянето си”, бяха първите думи на Гришо, „Първият мач винаги е труден. Като цяло съм доволен от себе си и от начина, по който играх”.

Запитан на какво се дължи прогреса в играта в последно време, Димитров каза следното: „Здрава работа, отдаденост, това са простите неща. Мисля, че направих много добра предсезонна подготовка с моя екип и това дава резултат. През последните 5-6 месеца играя на високо ниво, много съм щастлив от прогреса, който бележа, но въпреки това знам, че ми предстои още много тежка работа”.

След това Григор се обърна на български към десетките нашенци, които го подкрепяха на живо от трибуните на „Маргарет Корт Арина”: „Благодаря ви, благодаря ви на всички”. Предимно младите момчета и момичета носеха шалчета с трибагреника и фланелки на националния отбор по футбол.

След което продължи на английски: „Всеки път, когато играя в Австралия подкрепата към мен е невероятна. Виждам български знамена на всеки мой мач. Публиката тук винаги е била страхотна, благодаря на всички, които дойдоха тук тази вечер”.