Зеленогорски: Инвестициите в здравето, образованието и културата са приоритети за РБ

OFFNews 04 март 2017 в 12:23 1587 1

Председателят на предизборния щаб на Реформаторите Найден Зеленогорски откри кампанията в Плевен, където е водач на листата на коалицията „Реформаторски блок – „Глас народен“. Той подчерта, че приоритетите за коалицията са инвестициите в здравето, образованието и културата, като посочи, че РБ залага увеличаване на средствата за образование до 4,5 % от БВП и двоен скок на финансирането на културата.

Ще водим позитивна кампания, каза той и отбеляза, че политическа цел на РБ е да не се допусне връщането на БСП и ДПС в управлението. "Рефорамторски блок - Глас народен" ще е част от следващия парламент, а гласовете за другите, които не успеят да влязат, ще се разпределят за БСП и ГЕРБ, напомни той.

Зеленогорски посочи, че за него главна тема остава изравняването на инвестициите в Северна и Южна България. Сега съотношението е 3:1 в полза на Южна, отбеляза той и изброи като важни за Северна България доизграждането на магистрала „Хемус“ и тунела под Шипка, скоростните пътища София - Видин и Велико Търново - Русе. Така ще се преодолее дисбалансът и ще се подобрят икономическото състояние и доходите на хората, категоричен бе водачът на листата на Реформаторите в Плевен.

Зеленогорски подчерта, че РБ залага на намаляване на ДДС от 20 % на 18 % и за вдигане прага за регистрация на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева.

Ние от „Реформаторски блок – Глас народен” не участваме в наддаването за пенсии и заплати, защото е недостойно и обиждащо българина. Само финансовата стабилност и устойчивият икономически растеж могат да бъдат гаранция за увеличение на доходите, а не предиборен популизъм от ляво и дясно, заяви Зеленогорски. По думите му, РБ залагат на дясна социална политика и подкрепа на младите семейства. Това би помогнало за справяне с демографския проблем и с радикализацията, които са тясно свързани с националната сигурност, обясни Зеленогорски.

По повод Националния празник в храма „Свети Николай“ бе отслужен водосвет, а след него Реформаторите взеха участие в общоградското честване. Зеленогорски поднесе венец в памет на загиналите за свободата пред Мавзолея „Свети Георги Победоносец“ в Плевен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови