За да не стане Радев президент, Цачева готова да ореже правомощията на главния прокурор

Антония Чорева 07 ноември 2016 в 14:33 30000 23

Кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева покани конкурента си за поста ген. Румен Радев на дебат. "Няма дами, няма кавалери. Дами канят на дебат", заяви тя, след като получи твърдата подкрепа на Реформаторския блок без тази на ДСБ след среща на Раковска 134.

Това, което кандидатът на ГЕРБ ще попита своя опонент на балотажа, е как ще изпълни всичките си обещания, които е дал по време на кампанията, след като няма такива правомощия.

Цачева е категорична, че не трябва да бъде позволено Радев да стане президент. Тя каза, че на втори тур има две алтернативи - левите, които вече официално били подкрепени от ДПС и десните в нейно лице.

Кандидатът за президент обяви, че стигне ли до президентството и ако успее да се договори с всички политически сили и парламента, ще подпише веднага Законопроекта за промяна на Конституцията, както и ще обнородва антикорпуционния закон.

На въпрос дали е готова да ореже правомощията на главния прокурор, Цецка Цачева отговори: "Да, готова съм".

"На 6 ноември изборът е съдбоносен, а бъдещето на България е заложено на карта", каза тя и призова главно младите хора да отидат да гласуват, тъй като възрастните знаели каква е алтернативата. 

След Радев Цачева покани и кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков да се срещнат, тъй като той е бил кандидатът за президент на реформаторите, за да го попита и да чуе дали би допуснал червен генерал да стане президент.

Иначе по време на срещата с реформаторите, на която Радан Кънев не присъстваше, лидерът на СДС Божидар Лукарски каза, че те твърдо застават зад Цецка Цачева на балотажа. "Партията, която свали комунистите от власт, не може да позволи те да се върнат отново", категоричен е той.

Относно отсъствието на Радан Кънев и това дали най-накрая реформаторите ще се разделят, лидерът на ДБГ Меглена Кунева каза: "Ако Радан Кънев реши, че има нов път, да го направи".

Здравният министър Петър Москов, който е от ДСБ отговори на въпроса дали се притеснява, че ще бъде изключен от партията с думите: "Притеснявам се, че Арсенал няма да стане шампион в Шампионска лига".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12012

23

Майор Михов

10.11 2016 в 08:37

Да, има дами, които "канят". Но понякога попадат на мъже, които подбират :)

12530

20

синя сова

07.11 2016 в 22:20

Забелязах,че ШРЕК започна да копира думите ,изразите на Трайчо :)...Плагиатства ,за да се хареса на десните избиратели,ама не знае как да постигне всичките обещания по програмата на Трайчо.А сигурно няма намерение да осъществява всичко това,нали зад гърба си има боко...Ошашавеният електорат отново сбърка ,пак разпиляха гласовете си по кухи кандидат президенти!За мен Трайчо беше достоен за президент,компетентен и отговорен!Сега за неделя нямам десен кандидат за когото да гласувам!Отивам на Витоша ако не вали!

11719

19

Краси

07.11 2016 в 17:59

С плужека Лукарски и въртиопашката Кунева няма как да не спечели изборите - хаха.
Само че не виждам, как избирателите на интелигентния и симпатичен Трайчо Трайков ще се съгласят да гласуват за ШРЕК, бивш партиен секретар на БКП, завършил право в Рабфак. Някой вярва ли още, че ГЕРБ не са Тодор Живковото крило на БКП?
Апропо, с какви президентски правомощия ШРЕК ще ограничи правомощията на главния прокурор?

77927

18

El Commandante

07.11 2016 в 16:12

"На ти оставка, взимам си оставката - тури го-вади го."

Не е лъжа....НО...нито за миг не забравяйте че алтернативата е Цачка!

ЦАЧКА!!!

77927

17

El Commandante

07.11 2016 в 16:10

На тая само като и гледам физиономията и ме избива на Хензел и Гретел дейба....

25665

16

Victimized

07.11 2016 в 15:49

Напълно е възможно генерала да е поредния кьорфишек, имайки предвид кой стои плътно зад него, нито Йотова нито Нинова могат да ми спечелят доверието, но се надявам, че Радев ще излезе умен и постепенно ще се разграничи от БСП, както всъщност трябва един президент да е над-партиен.
Другите алтернативи и особено така обичания във ОФФНЮУЗ Трайчо, са много по големи популисти, с тези НАТОВСКИ ценности и само една посока на развитие ЕС, при положение, че ЕС е пред разпад въобще не ми се връзват, а и дотегнаха на хората.
Понеже тези неща ги дъвчат още преди да влезем в прогнилия съюз, хората очакваха да видят промяна, и промяна има , но само в цифрите на тези които напускат кораба и на тези дето откраднаха дори и спасителните лодки. На другите ни остава само да се надяваме ордите от югоизток да ни подминат в полза на Марксистка Германия .....

15256

15

mendi

07.11 2016 в 15:45

Аз гласувах за Трайков ама Цецка да не разчита на моя глас за втория тур! Ако исках нея или Радев щях да гласувам още вчера за тях. Та реформаторите да не обещават така на едро! Това че съм им пуснал един глас не значи че ще ми дадат наклон на бай х*я за втория тур!!!

29217

14

Лопе де Вега

07.11 2016 в 15:35

Чакай, бе, Нострадамус. Дай да го видим що за пиле шарено е този генерал без армия. Да разберем кой и откъде го измъкна. Нещо доста боковски характер прояви досега. На ти оставка, взимам си оставката - тури го-вади го. Още един "мъж", който ще се върти като ... нема да казвам. А дано се оправи, ама надали.

Поздрав!