БТВ: 70 000 "инвестирали" ДПС за изборите в Галиче

ОFFNews 05 октомври 2014 в 23:09 5000 0

"ДПС са инвестирали 70 000 лева за изборите в село Галиче, община Бяла Слатина, област Враца. Информацията е потвърдена от член на избирателна секция", съобщи БТВ. 

Според данните на телевизията кметът Чоков и ромската махала в Галиче "са политически обединени", кметът получил 35 000 лева, 10 000 - ловната дружинка, 8000 - пенсионерският клуб, за да осигурят изборната победа на ДПС.

Хората, които разказват това обаче се страхуват да застанат пред камерата, заснети са в гръб, защото се боят от саморазправа.

В населеното място има предизборни плакати само на ДПС.

"Гласува се с отворена бюлетина", свидетелства мъж от селището.

Според други се раздават попълнени бюлетини и хората трябва само да ги пуснат. 

"Хората са посещавани от къща в къща. Казват, че ще ги снимат с камера, за да потвърдят за кого са гласували", твърди мъж от Галиче.

След репортажа на БТВ от евроизборите, които ДПС печели убедително в Галиче, жена, която тогава е застанала пред камерата и разказала за купиване на вот е осъмнала на следващия ден със запалена селскостопанска продукция. 

Според предварителните данни в ромската махала избирателната активност на тези избори е била над 60%. За сравнение в съседната секция избирателната активност е наполовина по-ниска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови