ЦИК не е поръчвала 228-те машини за гласуване

Комисията е уведомила ДАНС незабавно след получаване на информацията за доставката им

OFFNews 07 ноември 2021 в 21:06 2808 0

Интригата около 228-те допълнителни устройства се заплита, след като ЦИК обяви, че не е поръчвала машините и няма представа за тяхното предназначение, собственост и причините, поради които са били транспортирани ведно с купената от комисията техника.

Незабавно след получаването на информация за доставени 228 устройства за гласуване до склада за съхранение на машините Централната избирателна комисия е уведомила ДАНС. Устройствата не са предмет на договора между ЦИК и „Сиела Норма“ АД, съобщават от комисията.

ЦИК не е възлагала закупуване и доставка на тези машини, които са били транспортирани от „Сиела Норма“ АД, заедно с вече договорените машини и след узнаването за тяхната доставка изиска от „Сиела Норма“ АД информация относно тяхното предназначение, собственост и причините, поради които са били транспортирани едновременно с машините, закупени от Централната избирателна комисия, както и пълен опис със серийните номера на 228-те машини, се посочва в съобщението.

Очакваме „Сиела Норма“ АД да предостави изисканата информация, а всички компетентни държавни органи – информация за предприетите действия и извършените проверки, допълват от ЦИК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!