ЦИК: БНТ трябва да компенсира проваленото участие на коалиция "КОД"

OFFNews Последна промяна на 01 май 2014 в 18:21 5451 1

ЦИК излезе със становище по жалбата на „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” , в което се казва, че БНТ трябва да компенсира проваленото им участие.

От коалицията трябваше да участват в „Още от деня” на 30 април срещу опоненти от БСП и ДПС, но от двете партии не акредитирали свои представители, а според клауза в споразумението „предаването пада”, ако в него има само един участник.

Според „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП”, случилото се е реален бойкот на участието на извънпарламентарни партии в дебатите за евроизборите по БНТ.

В становището си ЦИК пише, "че с оглед спазването на принципа на обективно и справедливо отразяване на проявите на кандидатите, БНТ следва да представи допълнителна възможност на коалиция „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” да вземе участие в предаването „Още от деня” в следващите дати, определени, съгласно Приложение 4, независимо от факта че коалицията е включена за участие в предаването и в следващи дати”

Отговорът на жалбата е изпратен до д-р Антония Първанова и до БНТ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.05 2014 в 11:40

Радой Ралин
Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки…Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!
Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси…Зарад тебе ходим голи-боси!
Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята