Първанова и Раева подписаха споразумение за политическа почтеност и толерантност

OFFNews Последна промяна на 29 април 2014 в 22:15 3824 4

Антония Първанова и Илиана Раева - водещите фигури в листата на коалиция „КОД - Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП”, подписаха днес споразумение за политическа почтеност и толерантност в изборната кампания.

Идеята за споразумението е на гражданско движение ДНЕС.

Според инициаторите, с подписването на споразумението политическите сили декларират, че интересите на България и на българските граждани са най-важната причина да участват в предстоящите избори, както и че независимо от изборните резултати, ще работят за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепване на авторитета на България в ЕС.

Първанова предложи същото „Споразумение за политическа почтеност и толерантност” да бъде подписано и от медиите и социологическите агенции.

„Защото ще ми се да вярвам, че ако до днес това споразумение и клаузите в него не бяха факт, те от момента на подписването ще станат факт. Но пък практиката , въпреки споразумението, не е така успешна – нито по отношение на купуване на гласове, нито по отношение на толерантност, нито по отношение на използване на медии и социологически агенции. Предложете и на тях да подпишат споразумението”. С тези думи се обърна д-р Първанова към инициаторите на споразумението от движение ДНЕС и към представителите на медиите.

„Първо искам да благодаря за тази инициатива, която е много важна. Това е нашето първо участие на политическата сцена. Като лидер на „Обединена България" и като част от „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” бих искала да кажа, че само факта, че с д-р Първанова сме тук , въпреки натоварената програма, показва отношението към вашата инициатива" , каза Илиана Раева.

„Аз мисля, че нашата същност е толерантност и ние не бихме могли да водим друга кампания. Аз съм израснала с феърплей и така отговорно заявявам , че нашата коалиция ще бъде най-яркият пример за това как трябва да се води една кампания – позитивна”, заяви още Илиана Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2014 в 16:06

Членове няма, само дърти путки!

30.04 2014 в 11:31

В тази коалиция има ли други членове?

30.04 2014 в 08:10

... до лакомия, все още едноок, паламуд...

... лелчето е сделано в ссср и се явява политическо-икономически надзорник на т.н. "политички"... от Лубянка си наглеждат изкъсо "нещата" ...

... хахахахахахахаха

... така че се премисли още веднъж "офертата"...

... хахахахахахахаха

30.04 2014 в 07:58

Докога ще ни занимавате с незначителни фигури в българската политика и тотално неизбираеми. Въпроса ми е малко риторичен. Явно, че докато си плащат.