Първанова и Раева подписаха споразумение за политическа почтеност и толерантност

OFFNews 29 април 2014 в 22:15 4485 4

Антония Първанова и Илиана Раева - водещите фигури в листата на коалиция „КОД - Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП”, подписаха днес споразумение за политическа почтеност и толерантност в изборната кампания.

Идеята за споразумението е на гражданско движение ДНЕС.

Според инициаторите, с подписването на споразумението политическите сили декларират, че интересите на България и на българските граждани са най-важната причина да участват в предстоящите избори, както и че независимо от изборните резултати, ще работят за развитието на диалога с гражданското общество и за укрепване на авторитета на България в ЕС.

Първанова предложи същото „Споразумение за политическа почтеност и толерантност” да бъде подписано и от медиите и социологическите агенции.

„Защото ще ми се да вярвам, че ако до днес това споразумение и клаузите в него не бяха факт, те от момента на подписването ще станат факт. Но пък практиката , въпреки споразумението, не е така успешна – нито по отношение на купуване на гласове, нито по отношение на толерантност, нито по отношение на използване на медии и социологически агенции. Предложете и на тях да подпишат споразумението”. С тези думи се обърна д-р Първанова към инициаторите на споразумението от движение ДНЕС и към представителите на медиите.

„Първо искам да благодаря за тази инициатива, която е много важна. Това е нашето първо участие на политическата сцена. Като лидер на „Обединена България" и като част от „КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП” бих искала да кажа, че само факта, че с д-р Първанова сме тук , въпреки натоварената програма, показва отношението към вашата инициатива" , каза Илиана Раева.

„Аз мисля, че нашата същност е толерантност и ние не бихме могли да водим друга кампания. Аз съм израснала с феърплей и така отговорно заявявам , че нашата коалиция ще бъде най-яркият пример за това как трябва да се води една кампания – позитивна”, заяви още Илиана Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови