Светльо Витков: Най-хубавото на политическата криза е, че ''новите месии'' са за еднократна употреба

OFFNews 09 ноември 2021 в 14:32 1758 2

Кандидатът за президент на ПП Глас Народен Светослав Витков е категоричен, че вече е започнало пробуждането на нацията ни, а политическите месии са за еднократна употреба.

Ето какво казва Витков:

В българската политика имаше един неписан закон, че за да станеш президент, зад теб трябва да стои голяма партия… Хубавото е, че днес този принцип донякъде е разрушен, предвид общественото неодобрение към партиите на статуквото. Затова и кандидатите на ГЕРБ, БСП и ДБ се регистрираха с инициативни комитети. Един вид са независими. Да, ама не са! Както казва руския прототип на „Продължаващите Промяната“ Остап Бендер: “Уважаеми Дами и Господа, ледът се пука!”…

През 10-годишния ми дълъг и трънлив път в българската политика, днес се радвам, че започва пробуждане на нацията, което вярвам, че ще продължи.

На тези избори, вероятно, отново ще имаме президент с партия на статуквото зад себе си, но мисля, че това са последни президентски избори по този тертип.

И най-хубавото на политическата криза е, че “новите месии” са за еднократна употреба. Говоря за ДБ, “Мутри вън”, ИТН и за ПППП…

Все по-трудно ще е на политическите стратези, опитващи се да задържат статуквото и облагите от него, да вадят на всеки нов избор и нов месия. Народът ще схване хитрината и все по-малко ще се връзва на такива “спасители” и все по-често ще му се налага търси държавници, а не медийно и финансово натрапени политици.

Вярвам, че този ден не е толкова далеч и процеса на пробуждане, осъзнаване и непоносимост на българите към политици и партии, които се стремят да запазят статуквото на социалистическото ни минало, ще продължи.
Защото ние не сме излизали от соца и дори тези, които днес се зоват демократи, са синове и дъщери на БКП партийци.

P.S. Само на мен ли ми е странно, че тъй наречените “Партии на промяната” като ИТН, ПППП и “Мутрите вън” подкрепят кандидат за президент на БСП? Това говори много и за партийните им цели…

Избори ноември 2021!

Платено съдържание!

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови