Quantcast

Стефанов иска мораториум върху строежите в "Младост"

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2016 в 11:23 1757 0

Веднага трябва да се предприемат решителни мерки - мораториум или забрана върху строителството в зелените площи в квартал "Младост". 

Докато не се промени Общият устройствен план (ОУП) на София и Подробният устройствен план (ПУП) на "Младост" не трябва да се строи в затревените площи, в детските площадки между блоковете. За това настоя ген. Стефан Стефанов, кандидат на БСП за кмет на "Младост", по Bulgaria ON AIR. 

Той каза, че живее в квартала, в който избухнаха поредица от протести срещу презастрояването, повече от 35 години. "Кварталът израстваше пред моите очи. Имах удоволствието да видя как се строи "Младост" 3, "Младост" 4, "Деница" и други обекти, които са култови за квартала", сподели ген. Стефанов. 

"Свидетели сме на един мега проект, който се осъществява в "Младост". От един прекрасен район, кварталът стана транспортен център и това дразни хората.. Презастрояването непрекъснато нараства и нараства", добави ген. Стефанов. Според него това, което в момента се случва в „Младост“ има алтернатива.

„Районният кмет трябва да е връзката между гражданите и изпълнителната и местната власт", заяви ген Стефанов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !